Vandaag is maandag 24 februari
Carnaval / Heilige Matthias
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 25 augustus 2019    Evangelie van 2019-08-25
begintijd09:00 uur
 titelAriensherdenking
beschrijving

In Maarssen (parochie St. Jan de Doper) vindt op zondag 25 augustus de jaarlijkse Ariënsherdenking plaats. De deelnemers verzamelen zich die ochtend bij het graf van Alphons Ariëns voor een korte gebedsdienst die om 9.00 uur start. Aansluitend vindt om 10.00 uur de Eucharistieviering plaats in de nabijgelegen H. Hartkerk (Breedstraat 1) te Maarssen.

In deze H. Hartkerk was Ariëns (1860-1928) de laatste jaren van zijn arbeidzaam leven pastoor. Hoofdcelebrant is dit jaar mgr. Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht. Voor de priesterstudenten van het Aartsbisdom Utrecht is deze Ariënsherdenking traditiegetrouw ook de start van het nieuwe studiejaar. De Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut is vernoemd naar Alphons Ariëns.

Locatie Ariënsherdenking: R.-K. Begraafplaats (Straatweg) en H. Hartkerk (Breedstraat 1), Maarssen.

info

www.ariensinstituut.nl

locatie R.-K. Begraafplaats (Straatweg) en H. Hartkerk (Breedstraat 1)
plaatsMaarssen (Utrecht)
postcode36
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl