Vandaag is vrijdag 10 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 22 t/m zaterdag 23 november 2019    Evangelie van 2019-11-22
 titelSterke vrouwen in de Bijbel - II
beschrijving

“Wegens succes herhaald”, zegt men wel eens. In dit geval is het “wegens succes voortgezet”, want de goed ontvangen retraiteserie in ons jubileumjaar 2018 vervolgen wij in 2019 met twee miniretraites met eveneens als thema:

Sterke vrouwen in de Bijbel

Inleider: dr. Joseph Geelen C.R.L., studentenpastor van de Radbouduniversiteit te Nijmegen.

Data 2019

  • Eerste retraite: vrijdag en zaterdag 13 en 14 september
  • Tweede retraite: vrijdag en zaterdag 22 en 23 november

Tijdens de retraites zult u de Moeder Gods Maria van dichterbij zien, op de verschillende etappes in haar leven: boodschap van de engel, het huwelijk met Jozef, tijdens het openbaar leven van Jezus, tijdens de passie van haar Zoon, Maria in samenhang met Pasen en Pinksteren, Maria als Moeder van de Kerk…

Andere sterke Bijbelse vrouwen uit het Nieuwe Testament zijn: Elisabeth, Anna, de weduwe van Naïm, de Samaritaanse, Maria Magdalena, Marta en Maria, Lydia. En sterke vrouwen uit het Oude Testament: Hanna, Myriam, Betsaida, Esther, Sarah…

Niet alleen wij als zusters, maar ook iedere gelovige mag zich laten inspireren door deze ‘sterke vrouwen’ uit de Bijbel, want de Bijbel mag dan wel oud zijn, maar aan actualiteit heeft zij zeker niet ingeboet. Van harte welkom!

Programma
Vrijdag
16:00 uur - Rozenkrans en Vespers
17:00 uur - Conferentie
19:00 uur - Avondeten
20:15 uur - Eucharistische Aanbidding
20:45 uur - Completen

Zaterdag*
06:50 uur - Lauden
07:45 uur - H. Mis
08:30 uur - Ontbijt
09:15 uur - Conferentie
10:00 uur - Pauze met koffie en thee
10:30 uur - Stil gebed in de kapel, biechtgelegenheid
11:45 uur - Middaggebed
12:30 uur - Lunch
16:00 uur - Rozenkransgebed en Vespers
17:00 uur - Conferentie
17:45 uur - Gelegenheid tot vragen
18:30 uur - Avondeten
19:00 uur - Einde retraite

*In verband met Nationale Monumentendag, waar wij vanaf 13:00 uur aan deelnemen, eindigt de eerste retraite op zaterdag 14 september na de lunch.

Informatie en aanmelden
Kosten: € 55,- per keer (inclusief een overnachting en alle maaltijden).

Tijdens de retraites zal zo veel mogelijk worden aangesloten bij ons gemeenschappelijk gebed. De maaltijden worden gebruikt in de abdij. U kunt bij het aanmelden kenbaar maken of u, naast de retraite, nog één of enkele dagen in het gastenhuis wenst te overnachten.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. U kunt zich nu aanmelden via e-mail of het contactformulier! Dit is mogelijk tot een dag voor aanvang.

info

www.birgittinessen.nl/nieuws/vervolg-retraiteserie-sterke-vrouwen-in-de-bijbel

locatieAbdij Birgittinessen, Maasstraat 17
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl