Vandaag is vrijdag 24 januari  

categorie categorie Liturgie
liturgie
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 augustus 2019    Evangelie van 2019-08-10
begintijd08:30 uur
 titelZegening fietspelgrims
beschrijving

Op 10 augustus vertrekken verschillende groepen pelgrims per fiets op belevingsreis vanaf ’s-Hertogenbosch naar Lourdes. Deze sponsorfietstocht wordt voor het VNB Ondersteuningsfonds gemaakt. Het VNB Ondersteuningsfonds zorgt ervoor dat pelgrims die minder financieel draagkrachtig zijn een bedevaart kunnen maken.

In 14 dagen fietsen van ’s-Hertogenbosch naar Lourdes, gelegen in de Pyreneeën in het uiterste zuiden van Frankrijk. Het avontuur begint vanaf de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Van hieruit wordt België doorkruist van waaruit verder via Scherpenheuvel de Belgisch-Franse grens passeert. Frankrijk: het land van wijn, stokbrood, kaas, schitterende kastelen, zonnebloemvelden, lavendelvergezichten en de meest heerlijke en Bourgondische gerechten.

Na de Eucharistieviering van 8:30 uur in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch zal Mgr. De Korte buiten de eerste stempel zetten en de fietspelgrims zegenen.

info

www.vnb.nl/pelgrimshuis/agenda_reader?agendaId=293

organisatieVNB
locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl