Vandaag is vrijdag 6 december
Sinterklaas
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdonderdag 15 augustus    Evangelie van 2019-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd10:00 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Antwerpen
beschrijving

Op donderdag 15 augustus gaat Mgr. Johan Bonny om 10:00 uur voor in de pontificale hoogmis, in concelebratie met het kapittel. Er zijn verder Eucharistievieringen om 9:00 uur en om 12:00 uur (met de vereniging ‘voor Kruis en Beeld’).

Om 15:00 uur vindt een mariale gebedsviering plaats.

Om 17:00 uur gaat de bisschop voor in een feestelijke vesperdienst met het kapittel. Aan het einde van de Vesper wordt het beeld van Onze-Lieve-Vrouw teruggebracht naar de Onze-Lieve-Vrouwekapel.

De viering wordt opgeluisterd door het Antwerps Kathedraalkoor onder leiding van kapelmeester Sebastiaan van Steenberge, aan het orgel Peter Van de Velde, organist-titularis.

U bent van harte welkom.

info

www.kerknet.be

locatieOnze-Lieve-Vrouwekathedraal, Groenplaats 21
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl