Vandaag is maandag 24 februari
Carnaval / Heilige Matthias
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 14 t/m zondag 15 september 2019    Evangelie van 2019-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd10:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelOnderwijsmensen in het klooster
beschrijving

Na de zomervakantie organiseert het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, een bezinningsweekend in het klooster van de Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven in Berkel-Enschot, voor mensen die nu of toekomstig werkzaam zijn in het onderwijs zowel PO als VO. Het zal plaatsvinden van zaterdag 14 september om 10.30 uur tot zondag 15 september 2019 om 13.00 uur

Thema
Het thema van het weekend is: Waar vinden wij het geloof binnen de Nederlandse onderwijssetting in de 21-ste eeuw?

In een maatschappij waar veel discussie is over het onderwijs, rondom geloven, individualisme en consumeren, schuift de katholieke identiteit op veel scholen naar de achtergrond. Tijdens het weekend biedt het Sint Franciscuscentrum een programma aan om onderwijsmensen te inspireren en te motiveren om de kracht van het geloof binnen de klas en de school centraal te kunnen stellen, met daarin veel ruimte voor groeien binnen het geloof en bezinning. 

Voor wie
Mensen uit het onderwijs, zowel Primair Onderwijs (PO) als Voortgezet Onderwijs (VO), en mensen die zich voorbereiden op een functie binnen het onderwijs of op een onderwijsondersteunende functie, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit weekend.

Het weekend is bedoeld voor degene die:

  • de leerlingen meer houvast wil bieden en kennis wil laten maken met zingevingsthema’s;
  • aandacht wil geven aan persoonlijke geloofsgroei;
  • meer aandacht wil geven in de klas aan religie en spiritualiteit;
  • verbinding kan en wil maken tussen de waarden van de school en religieuze waarden;
  • de katholieke identiteit van de school mede wil waarborgen.

Wanneer en waar en wat
Op zaterdag 14 september zal het weekend starten om 10.30 uur. Het weekend zal afgesloten worden op zondag 15 september om 13.00 uur. Wij zijn te gast bij de broeders van de Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven, Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot.

We volgen het ritme van het klooster en doen mee met gebedsmomenten, eucharistievieringen, maaltijden en we gaan daar overnachten. Naast workshops en ontmoeting is er ruimte voor persoonlijke bezinning onder deskundige begeleiding. 

Inschrijven, kosten en vragen
De kosten voor dit weekend bedragen Euro 75. Deze kosten kunt u mogelijk opvoeren als persoonlijke scholing of deskundigheidsbevordering.

U kunt zich aanmelden tot en met 31 augustus door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina, onder vermelding van uw naam, adresgegevens en de gegevens van uw school of opleiding. U kunt het bedrag overmaken op NL91 RABO 0158784022 o.v.v. kloosterweekend. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor vragen kunt u een mail sturen naar  opgave@sintfranciscuscentrum.nl

info

opgave@sintfranciscuscentrum.nl
sintfranciscuscentrum.nl/vorming/bezinningsweekend-in-het-klooster-voor-mensen-uit-het-onderwijs

organisatieBisdom Breda
locatieAbdij Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl