Vandaag is donderdag 5 december  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 15 augustus    Evangelie van 2019-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd10:15 uur
 titelMariale dag in Munsterkerk Roermond
beschrijving

Op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming wordt in de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk in Roermond een Mariale dag gehouden. Het programma voorziet onder meer in Rozenkransgebed, een H. Mis, Mariahulde en concert.

De dag begint om 10.15 uur met Rozenkransgebed, waarbij de zogeheten Blijde Geheimen worden overwogen. Om 11.00 uur is een eucharistieviering, waarin plebaan-deken Merkx voorgaat. Tijdens deze mis zingen de aanwezigen samen Nederlandstalige Marialiederen en ook zal het Munsterkerkkoor enkele gezangen zingen. Aansluitend wordt de ’kroedwès’ gezegend van diegenen die deze zelf hebben meegebracht.

Om 12.15 uur is er een lunch op het Munsterplein, waarna om 13.30 uur tijdens Rozenkransgebed de Geheimen van het Licht worden overwogen. Om 14.00 uur is er samenzang en een inleiding voorzien en om 14.30 uur wederom Rozenkransgebed met ditmaal overweging van de Glorievolle Geheimen. Om 15.00 uur is er een gezongen Mariavespers, waarna Lof en zegen met het Allerheiligste en afsluitende rondgang met de Maria-icoon.

Er is de gehele dag gelegenheid tot geestelijk gesprek en persoonlijke biecht.

Programma
10.15 uur - Rozenkransgebed - Blijde Geheimen
11.00 uur - Eucharistieviering
12.15 uur - lunch
13.30 uur - Rozenkransgebed - Geheimen van het Licht
14.00 uur - samenzang / inleiding
14.30 uur - Rozenkransgebed - Glorievolle Geheimen
15.00 uur - Mariavespers, waarna Lof en zegen met het Allerheiligste

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieMunsterkerk, Munsterplein
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl