Vandaag is zondag 15 december
3e zondag vd Advent - Gaudete
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 20 juni    Evangelie van 2019-06-20
(Sacramentsdag)
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelArienslezing 2019
beschrijving

Het Ariëns Comité organiseert samen met het Ariënsinstituut de Ariëns Lezing 2019. Deze vindt plaats op donderdagmiddag 20 juni in het Ariënsinstituut (Keistraat 9, Utrecht). Dit jaar spreekt dr. Paul Luijkx, historicus, over leven en werk van ‘Ariënsvereerder Gerard Brom (1882-1959)’.

“Alphons Ariëns is als priester, missionair theoloog en emancipator van beslissende invloed geweest op de ontwikkeling van de katholieke zuil en het denken en doen daarin. Gerard Brom, onder meer hoogleraar kunstgeschiedenis en Nederlandse letterkunde, was van jongs af aan betrokken bij het werk van Alphons Ariëns en groeide tijdens zijn leven uit tot een van de grootste vrienden (of vereerders) van Ariëns,” zo schrijft het Ariëns Comité in de uitnodiging voor deze lezing.

“Naast het vele dat Gerard Brom gedaan en ontwikkeld heeft, besteedde hij na het overlijden van Alphons Ariëns veel van zijn tijd aan het bij elkaar brengen van het grote Ariëns archief. In 1941 kon hij zijn tweedelige biografie van Alphons Ariëns presenteren, die sindsdien geldt als een belangrijk standaardwerk en bronnenboek. Het belooft een boeiende lezing te worden, waarin duidelijk zal worden waarom Ariëns nog altijd van belang is en welke rol Brom daarin gespeeld heeft.”

Voorafgaand aan de lezing praat Hub Crijns, vicevoorzitter van het Ariëns Comité, de aanwezigen bij over de activiteiten van het Ariëns Comité en het proces van zaligverklaring van Alphons Ariëns.

Aanvang: 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur), het programma eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden per e-mail.

Programma
13.30 uur - Zaal open, inloop met koffie en thee
14.00 uur - Welkom en opening door Hub Crijns
14.15 uur - Dr. Paul Luykx spreekt over ‘Ariënsvereerder Gerard Brom’
15.15 uur - Pauze, thee en koffie
15.30 uur - In gesprek met elkaar
16.15 uur - Afsluiting door Hub Crijns
16.20 uur - Napraten met hapje en drankje
17.00 uur - Einde

info

(030) 26 80 458
secretaris@arienscomite.nl
www.arienscomite.nl/ariens-lezingen/370-ariens-lezing-2019-in-utrecht

locatieAriensinstituut, Keistraat 9
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl