Vandaag is dinsdag 19 november  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 29 t/m zondag 30 juni    Evangelie van 2019-06-29
(Onbevlekt Hart van Maria / Heilige Petrus en Paulus)
begintijd00:00 uur
 titelNachtbedevaart naar de Zoete Moeder
beschrijving

Sinds 2013 maken Tilburgse studenten in het laatste weekend van juni een nachtelijke voetbedevaart van studentenkerk Maranatha in Tilburg naar de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch: om God te bedanken voor het afgelopen jaar en zijn hulp te vragen voor het jaar dat komen gaat.

Op bedevaart gaan is een heel simpele en mooie manier van bidden, zeker als je het samen doet. Aan het begin van de tocht worden intenties opgeschreven; bij aankomst worden die symbolisch achter gelaten bij het beeld van de Zoete Moeder. Tijdens de tocht zal er worden gebeden, gezongen en wordt er ook in stilte gewandeld om de mooie omgeving beter op te kunnen nemen. Er zijn pauzes om te eten en te drinken.

Sterrenhemel
De nacht van 29 op 30 juni is bijna de kortste nacht van het jaar; er zal - als het goed weer is - eerst de sterrenhemel te zien zijn, en daarna, heel langzaam, de morgenster en de dageraad die alles begint te verlichten.

Iedereen is welkom om mee te lopen. Je moet wel goed ter been zijn. Als je niet meerderjarig bent, moet je toestemming hebben van je ouders. Neem goede wandelschoenen mee, kleding aangepast aan het weer en voldoende eten (zoet en zout) en drinken voor onderweg.

Intenties
De voetbedevaart vertrekt om middernacht vanaf Maranatha en aankomst is om ongeveer half acht ’s ochtends bij de Sint Jan, waar de intenties bij de Zoete Moeder gebracht kunnen worden en het ochtendgebed gebeden wordt. Vanaf de Sint-Jan reist ieder met eigen vervoer of met het openbaar vervoer terug naar huis.

info

www.tilburguniversity.edu/nl/studenten/advies/studentenpastoraat/tilburg

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl