Vandaag is zondag 20 september  

categorie categorie gebed
gebed
wanneervrijdag 25 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-25
begintijd12:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelGebedsgroep abortuskliniek Den Bosch
beschrijving

In de stad van de Zoete Moeder, die waakt over haar kinderen, worden ongeboren kinderen gedood. Dit onrecht wordt gehuld in een humaan jasje, maar zij die van het leven houden kunnen er geen vrede mee hebben.

Naar het voorbeeld van de gebedsgroep in Eindhoven die elke 25e van de maand bidt bij de kliniek bij de St. Joriskerk, is er een nieuwe groep ontstaan voor Den Bosch. De datum van de 25e hangt samen met het Mysterie van de Menswording (25 maart / 25 december).

Initiatiefnemers zijn kapelaans Pieter Zimmerman, kapelaan Brian van de Mortel en pastoor Harm Schilder. We wonen elke 25e van de maand de Eucharistie bij om 12.30 uur in de Sint-Janskathedraal. Daarna wandelen we naar de Prins Bernardstraat 1 waar de kliniek gevestigd is. Op het Anne Frankplein bidden we twee rozenhoedjes voor de kinderen die bedreigd worden, maar ook voor de vaders en moeders in nood en voor de artsen die denken goed te doen met het weghalen van het begonnen leven. We sluiten rond 15.00 uur af.

En als de 25e van de maand op een zondag valt, gaan we naar de Eucharistieviering van 11.45 uur. Het bidden van de Rozenkrans zal dan ook vanaf 13.30 uur zijn omdat de priesters eerst de H.Mis in hun parochie moeten kunnen doen.

Geen demonstratie, geen spandoeken of boosmakende acties, maar een vreedzaam getuigenis. De kracht van het gebed is het belangrijkste om het kwaad terug te dringen. Mgr. De Korte is op de hoogte van dit apostolaat en het wordt gemeld bij de politie om narigheid te voorkomen.

U bent van harte welkom om mee te bidden.

info

pastoorschilder@ziggo.nl

locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16 en Prins Bernardstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl