Vandaag is vrijdag 24 januari  

categorie categorie Reis
reis
wanneerdinsdag 23 t/m woensdag 31 juli 2019    Evangelie van 2019-07-23
 titelMAGIS Europe 2019
beschrijving

Van 23 tot en met 31 juli 2019 organiseren de Litouwse jezuïeten het zomerevenement MAGIS Europe 2019 voor jongeren. Het is een programma voor jongeren van 18-35 jaar, die geïnteresseerd zijn in ignatiaanse spiritualiteit. De ignatiaanse experimenten zijn het belangrijkste onderdeel van de MAGIS-ervaring.

Ze vinden plaats in Litouwen en Letland van 23 tot 29 juli. De activiteiten zijn bedoeld om jongeren zin te geven in teamwork te, om deel te zijn van een internationale gemeenschap en bij te dragen tot hun menselijke en spirituele groei.

Het MAGIS event biedt een waaier aan verschillende experimenten om uit te kiezen, gegroepeerd in verschillende categorieën: Pelgrimstocht, Spiritualiteit, Inzet, Kunst, Maatschappij en Cultuur. Het slotevenement vindt plaats in Kaunas (Litouwen – op goed anderhalf uur van Vilnius) van 29 tot en met 31 juli.

Alle deelnemers van MAGIS Europe 2019 zullen op één plaats bijeenkomen om hun ervaringen uit de experimenten, om deel te nemen aan workshops, om een verzoeningsavond te beleven, om de H. Ignatius van Loyola te leren kennen en samen eucharistie te vieren. In 2019 is het 450 jaar geleden dat de jezuïetenzending in Litouwen plaatsvond.

Het jubileumjaar zal het hele jaar door gevierd worden en het Europese Magis 2019-programma zal een van de sleutelelementen van de viering. Thema: Weten, liefhebben en delen.

Details

  • Van 23 tot 29 juli - Ignatiaanse experimenten in Litouwen en Letland
  • Van 29 tot en met 31 juli - het slotevenement in Kaunas, Litouwen
  • Magis Europe 2019 is bedoeld voor jongeren van 18 tot 35 jaar
  • Deelnamekosten zijn € 120
  • De prijs is inclusief het gehele verblijf (inclusief accommodatie, eten, eten, evenementartikelen en transport van het experiment naar het slotevenement in Kaunas)
  • De prijs is exclusief vervoer - dit moet je zelf regelen. Vanaf Kaunas gaan vluchten naar Schiphol - met 1 overstap, of naar Zaventem

info

www.magis2019.eu

pater Walter Ceyssens SJ
0476 / 40 55 47
walter.ceyssens@jesuits.net

locatie
plaatsLetland / Litouwen
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl