Vandaag is zaterdag 7 december  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 juni    Evangelie van 2019-06-22
begintijd10:30 uur
eindtijd14:30 uur
 titelKerktoetredersdag Bisdom Rotterdam
beschrijving

De kerktoetredersdag is een jaarlijkse ontmoetingsdag voor kerktoetreders en hun familie. Dit jaar vindt de dag plaats op 22 juni in de ruimtes van de Basiliek H. Liduina en O.L.Vrouw Rozenkrans, Singel 104, Schiedam.

De Kerk is een gemeenschap van geroepenen, schrijft Mgr. Van den Hende in zijn uitnodiging aan de kerktoetreders. “We zijn geroepen om de blijde boodschap te verspreiden: de liefde van Christus uitdragen in woord en daad. Maar dan moeten we eerst zelf voldoende doordrongen zijn van het evangelie. Pas dan kunnen we ons als gelovigen door de Heer laten zenden in de wereld, als Kerk in woord en daad Christus’ liefde meer hoorbaar en zichtbaar maken, voor alle mensen van goede wil in de wereld van nu.”

De Kerktoetredersdag is een dag van ontmoeting met de bisschop en recente kerktoetreders uit alle delen van het bisdom. Mgr. Van den Hende: “Ontmoeting is van beslissend belang bij een levend geloof, ontmoeting met anderen in de geloofsgemeenschap, vanuit de ontmoeting met Jezus Christus, onze Verlosser. Daarom vieren wij de eucharistie. Het is belangrijk te ontdekken en te bevestigen dat wij als gelovigen deel uitmaken van de Kerk van Christus. Zo zijn de parochies verbonden met het bisdom Rotterdam én de Wereldkerk.”

Programma
10.30 uur - Ontvangst met een kopje koffie of thee in de Wilgenburg
11.00 uur - Eucharistieviering met bisschop Van den Hende
12.30 uur - Lunch met gelegenheid tot het uitwisselen van persoonlijke ervaringen
14.30 uur - Einde ontmoetingsdag

Voorafgaand aan de eucharistieviering is er van 9.30 tot 10.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Ter plekke is een aantal priesters beschikbaar.

De dag is bedoeld voor hen die in 2018/2019 tot de Rooms-Katholieke Kerk zijn toegetreden. Uiteraard zijn ook peters en meters, familieleden, begeleiders en belangstellenden uit de parochie welkom tijdens de eucharistieviering en de aansluitende lunch.

Kerktoetreders kunnen zich tot 12 juni 2019 inschrijven.

Aanmelden kan via de website. Vermeld s.v.p uw naam, adres, postcode en woonplaats, uw telefoonnummer en e-mail adres. Geef ook aan tot welke parochie u behoort (inclusief plaats) en of u 0 / 1 / 2 introducés meebrengt.

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/kerktoetredersdag-2019

organisatieBisdom Rotterdam
locatieBasiliek H. Liduina en O.L.Vrouw Rozenkrans, Singel 104
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl