Vandaag is donderdag 9 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervanaf donderdag 5 september 2019    Evangelie van 2019-09-05
 titelBijeenkomstenserie - Mystiek in beeld
beschrijving

Mystiek en mystieke ervaringen zijn van alle tijden, plaatsen, religies en culturen. De belangstelling voor mystiek groeit in onze tijd. Maar wat is eigenlijk mystiek? Wat is een mystieke ervaring? En wat kan ik er mee?

Vragen waar niet zo eenvoudig antwoord op te geven is. Zeker is dat het te maken heeft met de diepere lagen van de ziel, met innerlijke beelden die soms onuitwisbaar en onontwarbaar lijken...

Gelukkig zijn veel mystieke ervaringen, overdenkingen en zoektochten verwoord, bezongen of verbeeld. Prachtig, ontroerend, soms confronterend. Naast onze eigen ervaringen kunnen we putten uit een schat aan verhalen, gedichten, liederen en beelden.

In tien maandelijkse bijeenkomsten onderzoeken Thom Breukel (tekenaar/auteur) en Maria Scherf (beeldend kunstenaar/ begeleider) samen met u wat die verhalen, gedichten en liederen ons te zeggen hebben. Centraal staan teksten uit diverse tradities en tijden. In het afgelopen seizoen hebben we o.a. Etty Hillesum, Eckhart, Teresa van Avila, Arvo Pärt en Jawlensky beter leren kennen. Komend seizoen putten we verder uit rijke bronnen – waarbij ruimte is voor uw inbreng. Te denken valt aan teksten van Teresia van Lisieux, Rabindranath Tagore, Mondriaan, Satie, Dag Hammarskjöld, Anselm Grün en Hildergard von Bingen.

Omdat de begrippen mystiek en mystieke ervaring moeilijk in woorden te vatten zijn, blijft het niet bij in gesprek gaan, maar komt het “doen” zeker aan bod: tekenen, schilderen, boetseren, etc. , in diverse technieken. Meditatie is onderdeel van elke bijeenkomst.

Wij bieden u tijd en ruimte voor verbinding, verwondering en verdieping. Wij vragen van u de intentie om deze ontdekkingsreis in zijn geheel aan te gaan!

Data en tijd
Woensdagen van 10.00 tot 13.00 uur:

  • 5 september 2019
  • 3 oktober 2019
  • 14 november 2019
  • 5 december 2019
  • 16 januari 2020
  • 13 februari 2020
  • 12 maart 2020
  • 16 april 2020
  • 14 mei 2020
  • 18 juni 2020

Plaats: Huis op het Spui, Handboogstraat 4, Amsterdam Centrum (achter de Oude Lutherse Kerk op het Spui)
Kosten: € 130, vooraf te voldoen
incl. materiaal, koffie/thee, teksten (betalingsregeling is mogelijk)

Ervaring is niet nodig, ieder is van harte welkom!
Meer info en aanmelden bij Maria Scherf.

info

(06) 28 194 999
frscherf@gmail.com

locatieHuis op het Spui, Handboogstraat 4
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl