Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie gebed
gebed
wanneerdonderdag 20 februari    Evangelie van 2020-02-20
begintijd20:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelRozenkransgebed voor de vrede
beschrijving

In 1917 verscheen Maria in Fatima zes keer aan de herderskinderen Francisco en Jacinta Marto en hun nichtje Lucia dos Santos. Ter gelegenheid van de herdenking van de 100ste sterfdag van de heilige herdertjes Francisco Marto (4 april 2019) en Jacinta Marto (20 februari 2020), nodigt de parochie van Fatima de hele wereld uit om onder de titel ‘Fatima voor de wereld’ de ‘rozenkrans voor de vrede’ mee te bidden.

Deze rozenkrans wordt gebeden op 4 april 2019 en 20 februari 2020 tussen 20.00 en 21.00 uur (Portugese tijd) in de parochie van Fatima waar de herders werden gedoopt. Gelovigen kunnen zich thuis aansluiten bij dit gebed. Het wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV.

Programma in Fatima

  1. Uitstelling van het Allerheiligste
  2. Bidden van de rozenkrans (de geheimen van het licht)
  3. Toewijding aan het Onbevlekte Hart van Maria

Fatima
Paus Franciscus bezocht Fatima in 2017 vanwege het 100-jarig jubileum van de verschijningen van Maria. Op 13 mei verklaarde hij daar tijdens de Eucharistieviering Francisco en Jacinta heilig. Op dezelfde dag kwamen de Nederlandse bisschoppen als pelgrims naar de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht om daar gezamenlijk hun bisdommen en alle mensen die in de bisdommen wonen, toe te wijden aan het Onbevlekte Hart van Maria.

Vorig jaar hebben de Nederlandse bisschoppen elke maand op een speciale dag de Rozenkrans gebeden met als intentie de vrede in de wereld. Gelovigen werden ook toen opgeroepen om mee te doen, ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of samen met anderen.

info

www.materfatima.org

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl