Vandaag is maandag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Cursus
cursus
Titus Brandsma instituut
(Titus Brandsma)

Titus Brandsma instituut

Website E-mail

Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

tel. (024) 361 21 62
fax. (024) 361 21 51

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 1 t/m donderdag 4 juli 2019    Evangelie van 2019-07-01
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelStudieweek Mystiek - Jan van het Kruis
beschrijving

Een jaarlijks terugkerend evenement van het Titus Brandsma Instituut (TBI) is de Studieweek mystiek. Elke eerste week van juli dompelen we ons onder in de mystiek: de ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus. In deze teksten wordt tastend en zoekend tot uitdrukking gebracht wat nauwelijks taal heeft, de ervaring van een mens met het Onuitsprekelijke.

De studieweek wordt geleid door een van onze zeer bekwame en bevlogen wetenschappelijk medewerkers of door een expert van buiten. Deze docent leest de tekst, bespreekt haar en legt haar waar nodig uit. De docent zal proberen de tekst te laten spreken en u op deze manier helpen contact te maken met deze tekst. In het horen van deze mystieke teksten kan een diepere laag worden blootgelegd en er kan – zowel in de tekst als ook in uzelf – oplichten wat onnoembaar is. De Studieweek mystiek kan op deze manier een magische uitwerking hebben.

Om een idee te krijgen van onze Studieweek, kijk dan eens terug naar onze voorgaande Studieweken Mystiek. De afgelopen jaren stonden de volgende teksten en auteurs centraal: Titus Brandsma (2018), Bach’s Matthäus-Passion (2017) en dé mystica van de liefde, Hadewijch (2016).

Studieweek Mystiek 2019: Geestelijk Hooglied door Jan van het Kruis
In 2019 zal de Studieweek Mystiek in het teken staan van het Geestelijk Hooglied door Jan van het Kruis. Deze week wordt geleid door Loet Swart. De Studieweek Mystiek wordt dit jaar georganiseerd van maandag 1 juli tot en met donderdag 4 juli 2019 in Nijmegen.

Het ochtendprogramma duurt van 10.00–12.00 uur
Het middagprogramma duurt van 13.30–15.30 uur

De kosten zijn € 195
Lesmateriaal is inclusief

info

wp.titusbrandsmainstituut.nl/nl/?page_id=147

organisatieTitus Brandsma instituut
locatieTitus Brandsma Instituut, Erasmusplein 1a
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl