Vandaag is maandag 6 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 9 t/m zaterdag 14 september 2019    Evangelie van 2019-09-09
begintijd09:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelTraining - Catechese van de Goede herder
beschrijving

In september 2019 wordt in Leiden een officiële cursus gegeven om catecheet te worden voor kinderen van 6-9 jaar.

Catechese methode
De Catechese van de Goede Herder is een methode voor de religieuze vorming van kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen al heel jong groeien in hun relatie met God. De methode is bedoeld om de liefde voor en kennis van God te laten groeien. Deze wereldwijde vorm van kindercatechese is gebaseerd op de Montessori-pedagogiek.

Het atrium
De catechese wordt gegeven in een speciaal ingerichte ruimte met allerlei op maat gemaakte materialen waar kinderen en hun catecheten samen luisteren, nadenken en vieren: het ‘atrium’. Dat doen ze met betrekking tot de meest essentiële mysteries van het katholieke geloof door middel van de Bijbel en de liturgie.

Doelgroep
Personen die in hun eigen parochie een atrium willen inrichten en de catechese willen aanbieden voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. De catechese kan ook gebruikt worden ter voorbereiding van de Eerste H. Communie. Verder helpt de catechese mensen hun eigen christelijke spiritualiteit te verdiepen en hun geloofskennis te verbreden.

Inhoud
Deze cursus geeft de deelnemers een goede theoretische en praktische kennis van het tweede niveau van de Catechese van de Goede Herder. De cursus laat volwassenen het werken in het atrium zelf ervaren en bestaat daarnaast uit voordrachten en overwegingen. De trainer zal de presentaties laten zien zoals ze aan de kinderen worden gegeven, waar de deelnemers op in kunnen gaan. Cursisten oefenen met het geven van presentaties, schrijven een eigen ‘album’ (handboek) en vervaardigen verschillende materialen die bij de methode horen.

Programma
Maandag 9 tot en met zaterdag 14 september 2019 van 9.00 tot 17.30 uur inclusief lunchpauze. De cursus wordt gegeven in het Engels. De materialen voor de kinderen zijn in het Nederlands beschikbaar. We gaan uit van 15 tot 20 deelnemers.

Docenten
De training wordt gegeven door Linda Kaiel en zuster Theresa Anne Knuth, twee docenten die hiervoor gecertificeerd zijn door de Amerikaanse nationale vereniging van de Catechese van de Goede Herder.

Kosten
€ 200 per persoon voor de cursus zelf, inclusief de lunches. Deze bijdrage dekt de kosten niet, donaties zijn welkom. Mochten de kosten een belemmering zijn, dan kunt u contact met ons opnemen.

Uw bijdrage bij inschrijving graag via bankrekening:
NL51 INGB 0002 6909 49
ten name van: HHPP OLV Hemelvaart en St. Joseph, in Leiden.
vermeldt a.u.b.: ‘Training Catechese Goede Herder’.

Locatie
O.L.V. Hemelvaart en St. Josephkerk aan de Herensingel 3 in Leiden, met gratis parkeerplaatsen, en op loopafstand van station Leiden Centraal.

info

(06) 21 40 38 94
training@catechesegoedeherder.nl
www.catechesegoedeherder.nl

locatieSint Josephkerk, Herensingel 3
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl