Vandaag is donderdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 22 december 2019    Evangelie van 2019-12-22
(4e zondag vd Advent - Rorate)
begintijd07:00 uur
 titelSPV Margraten/Noorbeek/Val Dieu - Banneux
beschrijving

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert haar jaarlijkse pelgrimstocht vanuit Margraten, Noorbeek en Val Dieu door het heuvelachtige landschap naar het bekende Belgische Maria-bedevaartsoord Banneux.

Wandelaars kunnen op de volgende plaatsen en tijdstippen op weg gaan: vanaf de kerk in Margraten tussen 7.00 en 07.30 uur (42 km), vanaf de kerk in Noorbeek tussen 7.45 en 08.15 uur (36 km) en vanaf de Abdij van Val Dieu (B) tussen 10.00 en 10.30 uur met nog 25 km voor de boeg. Met deze starttijden kunnen alle wandelaars normaalgesproken op tijd in Banneux zijn voor de afsluitende Eucharistieviering die om 17.30 uur in de Boodschapskapel van Banneux plaatsvindt en waaraan het Sint-Antoniuskoor uit Bemelen vocale medewerking verleent.

Bestuursleden van SPV zijn op deze tijdstippen en startplaatsen aanwezig om de wandelaars op weg te helpen. Het is bovendien mogelijk om vanuit Val Dieu in SPV-groepsverband naar het Maria-oord van Banneux op te trekken. Met de start vanuit de abdijkerk van Val Dieu om 10.30 uur en onderweg een bezinningsmoment in de kapel van Noblehaye. Om 17.30 uur sluiten we deze tocht af met de Eucharistieviering in de Boodschapskapel van Banneux. Nieuw is dat de routebeschrijving voortaan digitaal van de SPV-website is op te halen.

Wandelaars kunnen een buskaart voor vervoer terug naar hun opstapplaats kopen voor € 13 per persoon. Ook dat kan tegenwoordig digitaal en tot en met 18 december: aankoop buskaart via de SPV-website. Om snel instappen in het donker en de drukte mogelijk te maken, vragen wij u bij het instappen een uitgeprinte versie van uw buskaart te tonen. Dan hebben we geen oponthoud door slecht leesbare teksten op beslagen of natte telefoonschermpjes.

Aanmelden hoeft niet - tenzij voor de bus. Op tijd vertrekken op een van de drie startplaatsen is voldoende. Tip: kijk vooraf altijd nog even op de website van SPV voor laatste informatie. Zeker als er barre weersomstandigheden worden verwacht. Bij een afgelasting door SVP ontvangt u een e-mail.

info

www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl