Vandaag is zondag 20 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 1 november 2019    Evangelie van 2019-11-01
(Allerheiligen)
begintijd13:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelSPV Allerheiligentocht Thorn
beschrijving

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert door het jaar diverse wandeltochten.

Vr. 1 nov.: Allerheiligentocht - rondom Thorn - 10 km
(rondwandeling) Bereikbaar met buslijn 73
.

Met 15 kapellen heeft Thorn de hoogste kapellen-dichtheid van ons land. De oudste kapel is gebouwd in de 16e eeuw, hoewel daarvoor geen echt bewijs is gevonden. De meeste  kapellen en kruisen dateren van de 17e tot de huidige eeuw.

Op 25 oktober viert de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn haar 25 jarig jubileum. Deze stichting doet nog steeds fantastisch werk door goed onderhou, maar ook door herbouw, zoals – als laatste- die van Sint-Jozef: op zondag 18 maart 2012 werd die ingezegend.

Sommige kapellen zijn in beheer van een familie, andere zijn van de parochie of van de stichting. Voor elke kapel of veldkruis is een beheerder aangesteld, vrijwillig uiteraard.

Het vertrek van de rondwandeling is om 13.00 vanuit de abdijkerk St. Michael in Thorn. Bij elke kapel staan wij stil bij de historie en de vereerde heilige. Halverwege is er een pauze in ’t Kapelhuis nabij de kapel Onder de Linden. Om ca 16.30 uur zijn wij terug in de abdijkerk.

De abdijkerk in Thorn is bereikbaar met Arriva-buslijn 73 (Roermond-Weert; elk half uur).  Vanaf bushalte ‘centrum’ is het nog 10 minuten gaans. Voor wie met de auto komt: er zijn parkeerplaatsen rond het centrum, zoals aan de Meers en de Waterstraat; beiden 400 m van de abdijkerk.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het is niet nodig zich vooraf aan te melden. Om 13.00 uur aanwezig zijn in de Thornse abdijkerk is voldoende.

info

www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieAbdijkerk, Kerkberg 2
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl