Vandaag is vrijdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 t/m zaterdag 19 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-12
 titelBisdombedevaart Italie
beschrijving

Bisdom Breda gaat in oktober 2019 op bedevaart naar Italië.

Bid en werk
Met de werkwoorden ‘Bid en werk’ (Latijn: ‘ora et labora’) wordt het meest kernachtig de spiritualiteit van de heilige Benedictus aangeduid. Door zijn persoonlijk voorbeeld en door zijn regel heeft Benedictus een eigen weg gewezen van geloven en van leven. Ook vandaag bidden en werken veel mensen - in en buiten een klooster - vanuit de bron van benedictijnse spiritualiteit. De Westerse geschiedenis en manier van denken is er merkbaar door bepaald. Willibrord, de apostel van Nederland, volgde bijvoorbeeld de regel van Benedictus.

Bedevaart
Van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 oktober 2019 volgen we de sporen die Benedictus en zijn broeders en zusters hebben getrokken van Nederland tot Italië. We bezoeken verschillende benedictijnse kloosters om tenslotte uit te komen bij de abdij van Monte Cassino, waar Benedictus ligt begraven. Tegelijk maken we ook een geestelijke reis om de benedictijnse wijsheid van geloof en leven te ontdekken. Met gebed, vieringen en stilte wordt het ook een echte bedevaart, zodat ons contact met God het contact met onze medemensen kan bezielen. Onderweg doen we ook Sotto il Monte aan, de geboorteplaats van paus Johannes XXIII.

Bisdom Breda
De reis naar Italië is een bedevaart van het Bisdom Breda. We ontmoeten elkaar rond de bisschop en gaan met hem en elkaar op weg in geloof en aandacht voor elkander. Ook wie niet tot het Bisdom Breda hoort, is van harte uitgenodigd mee te gaan.

info

Pelikaan Groepsreizen & Incentives
groepsreizen@pelikaanreizen.nl
(088) 735 45 50
www.groepsreisopmaat.nl

Contactpersoon Bisdom Breda
Mevrouw Hanneke Oomen
bedevaart@bisdombreda.nl
(076) 522 34 44

organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsItalie
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl