Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 11 april    Evangelie van 2024-04-11
begintijd11:00 uur
 titelLourdesdag met reliekschrijn Bernadette
beschrijving

De heilige Bernadette Soubirous komt naar Nederland. Een bijzondere schrijn met haar reliek (een gedeelte van het gebeente) komt in april vanuit Lourdes naar de Nederlandse bisdommen. Het bisdom Rotterdam verwelkomt de relieken van de H. Bernadette van 9 t/m 12 april in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal.

In de kathedraal in Rotterdam wordt op donderdag 11 april een “Lourdesdag” georganiseerd voor parochies en bedevaartgroepen en alle belangstellenden. In de middag neemt ook bisschop Van den Hende hieraan deel.

Alle onderdelen van een dag in Lourdes komen samen op deze dag, vertelt pastoor Marc Leroy a.a. in een video: “Het is een dag in Lourdes, maar dan in de kathedraal in Rotterdam. Alles wat je kunt meemaken in Lourdes kun je meemaken in Rotterdam. Soms is het moeilijk voor ons om naar Lourdes te gaan, maar de genade van Lourdes komt naar de kathedraal van Rotterdam.”

Pastoor Leroy a.a. is lid van de diocesane werkgroep bedevaarten. Hij nodigt iedereen uit voor deze “Lourdesdag” die om 11.00 uur begint met een Eucharistieviering. Naast de reliek van Bernadette is er in de kathedraal ook een stuk rots uit Lourdes aanwezig en er is Lourdeswater. Op de “Lourdesdag” is er rozenkransgebed, worden Marialiederen gezongen en is er een lof met ziekenzegen. Ook is het mogelijk om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

’s Avonds is er op deze donderdag 11 april een “Sing-in Marialiederen”. Hierop staat het samen zingen centraal. Kerkmusicus Marc Schaap, dirigent van het koor van de kathedraal zal de avond leiden en doet dat samen met zuster Maria Nadiya Beznadiynych SSVM die bij de liederen over Maria zal vertellen. Wie komt, leert op deze avond de bekende en minder bekende Marialiederen zingen. M.m.v. het kathedrale koor IHSE.

info

www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/inspiratie-nieuws/video-lourdesdag-in-rotterdam-h-bernadette

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 205
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl