Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 8 juli 2018    Evangelie van 2018-07-08
begintijd10:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelOpenluchtmis Castellum Hoge Woerd
beschrijving

Op 8 juli aanstaande viert de parochie Licht van Christus voor de derde keer een Mis in de open lucht. De Rooms Katholieke Kerk heeft van oudsher een belangrijke plaats in de gemeenschap van Vleuten en de Meern. Waar normaal op zondag de Mariakerk en Willibrordkerk de vaste plek voor ontmoeting is komen de parochianen nu om 10.00 uur bijeen op het binnenplein van  het Castellum Hoge Woerd. Deze mis is, net als alle andere vieringen voor iedereen toegankelijk.

8 juli 2018 openluchtviering om 10.00 uur

Locatie: op het binnenplein van Castellum Hoge Woerd Adres: Hoge Woerdplein 1 3454PB de Meern

Martin Los, de pastoor, is trots op de eigentijdse manier waarmee de parochie naar buiten treedt: ‘er komen in Leidsche Rijn heel veel nieuwe bewoners bij, het is ondoenlijk deze allemaal te bezoeken. Dit vergt van ons als parochie creativiteit om mensen op ander manier te bereiken. Sommigen van ons denken dat onze twee kerkgebouwen spreken voor zich met zijn hoge torens van Willibrordkerk in Vleuten en Mariakerk in De Meern. Maar vaak merken we in gesprekken, dat  nieuwe bewoners vragen naar het adres van de kerk. Wij willen proberen om als kerk aanwezig te zijn daar waar mensen samenkomen. Onze speerpunten van ons beleidsplan zijn: Zorgzaam en Zichtbaar”.

Na de Cinemec en het Maximapark zal op 8 juli de Eucharistie gevierd worden op het binnenplein aan de  van  het Castellum Hoge Woerd Hoge Woerdplein 1 te de Meern. De viering start om 10.00 uur en iedereen is welkom. Het thema van de viering past goed bij de locatie: ‘Jezus en de rare jongens’.  Bij slecht weer zal een alternatieve locatie worden gezocht. Deze wordt op de website van de parochie aangegeven (www.lichtvanchristus.nl).

Iedereen welkom!

info

Pastoraal centrum
(030) 677 45 71
pastoraalcentrum@lichtvanchristus.nl  

F. J. Brokers, bestuurslid communicatie
(06) 53 77 41 86

locatieCastellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1
plaatsDe Meern (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl