Vandaag is donderdag 21 maart  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 22 april 2018    Evangelie van 2018-04-22
begintijd13:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelPARCUM - Expertisedag voor religieus erfgoed
beschrijving

Religieus erfgoed is alomtegenwoordigin onze samenleving. Al zijn heel wat voorwerpen in een vergeten hoekje terechtgekomen en weten we vaak niet meer waar ze voor dienden of waar ze vandaan komen. Wie heeft op zolder niet nog een mysterieus Mariabeeld, of een bijzondere paternoster van nonkel pater?

Op Erfgoeddag, zondag 22 april 2018, organiseert PARCUM eenexpertisedag voor religieus erfgoed.Op die dag staan in het museum in de Abdij van Parkverschillende experten paraat, om religieuze curiosa aan hun kennersoog te onderwerpen. De experten zijn o.a. Hans Geybels, theoloog en expert in volksdevotie,Annemie VanDyck, expert religieus textiel, en Jan Klinckaert, directeur religieus cultureel erfgoed van PARCUM.

De expert vertelt waarvoor het voorwerp gebruikt werd, hoe oud het kan zijn en hoe je het best bewaart. Er wordt geen financieel waardeoordeel gegeven. Deelnemers die graag met een religieus object willen langskomen, kunnen zich inschrijven via een online inschrijvingsformulier.

PARCUM is open van 10.00 tot 17.00 uur

Gratis toegang op Erfgoeddag!

info

www.parcum.be/nl/activiteit/expertisedag

locatiePARCUM, Abdij van Park 7
plaatsHeverlee (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl