Vandaag is zondag 17 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 2 t/m zondag 4 maart 2018    Evangelie van 2018-03-02
begintijd16:30 uur
eindtijd14:30 uur
 titelWeekend in de abdij van Sion
beschrijving

Onder de rook van Deventer, tussen veel groen, staat de voormalige cisterciënzerabdij van de trapp isten. Na het vertrek van de trapisten ontstond hier een plek van ontmoeting, stilte en bezinning. Het streven is dat hier een nieuwe leefgroep ontstaat.

In deze abdij vindt begin maart het weekend ‘Franciscus en je werk’ plaats.  In het gastenverblijf heb je een eenvoudig, eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. De maaltijden zijn in het gastenverblijf.

Toelichting op het thema: werken doen we allemaal. Betaald dan wel vrijwillig. In een instelling of een bedrijf, of misschien thuis. Dat gaat allemaal niet zomaar. Samenwerken, gehoorzamen, op je standpunt staan, een conflict aangaan of ondergaan. Het vraagt veel van ieder mens.

Aan dit weekend kunnen zes tot acht belangstellenden meedoen. De leiding is in handen van twee begeleiders. Samen leef je mee op het ritme van het klooster, je eet met de broeders aan tafel en doet mee met de meeste gebedstijden. Daarnaast is er een eigen programma.

Data: 2-4 maart 2018

Tijden: van vrijdagmiddag 16.30 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur

Deelnemersbijdrage: deze varieert en is afhankelijk van het netto-inkomen: € 65 bij een inkomen tot € 1.200, € 100 bij een inkomen tot € 1.600 en voor hogere inkomens: € 130 (all-in).

Opgave: bij voorkeur via www.kloosterweekend.nl of telefonisch via 06-50504785 (Rens), b.g.g. 06-29597780 (Heileen). Noot: ca. 3 weken vóór de startdatum wordt beslist of er voldoende deelnemers zijn om het weekend door te laten gaan. Het is daarom belangrijk om je tijdig aan te melden.

Wie eerder een kennismakingsweekend gevolgd heeft, is welkom bij dit vervolgweekend, al wordt voor belangstellenden die al vertrouwd zijn met Franciscus en/of het kloosterleven vaak een uitzonderling gemaakt.

info

www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieAbdij Sion Vulikerweg 6
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl