Vandaag is donderdag 17 januari
Dag van het Jodendom
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 20 t/m vrijdag 27 april 2018    Evangelie van 2018-04-20
 titelDe Nieuwe Bavo Bloeit
beschrijving

Na de eerdere succesvolle edities maakt de Haarlemse kathedraal zich op voor de vierde keer ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ met als motto dit jaar ‘Een Hemels Onthaal’.

Met dit evenement wil de Nieuwe Bavo haar gastvrijheid benadrukken door bezoekers te ontvangen in een bloemenzee van de majestueuze versierde koepel en uitlopers in kapellen en hoogkoor. De bloemstukken zijn ontworpen en geschikt door ruim 150 (!) studenten van diverse Nederlandse opleidingen bloemsier­kunst. Op advies van styliste Ingeborg Kemperman is dit jaar gekozen voor een pastelachtige setting, zodat de zachte goudgele kleuren van het kerkinterieur geaccentueerd worden.

‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ is inmiddels uitgegroeid tot een groot en kleurrijk evenement en behoort tot een van Nederlands spectaculairste indoor flora projecten en is een initiatief van de Stichting Kathedrale Basiliek St. Bavo.

Programma

Koepeltochten, Kathedrale Rondleiding & KathedraalMuseum
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er de hele dag door rondleidingen langs de hoogte­punten van de Nieuwe Bavo. Bijzonder zijn de doorlopende koepeltochten: via de slakkenhuistrap en diverse doorgangen komt u op het hoogst punt in de koepel van waaruit een fenomenaal uitzicht is op de bloemencreaties in de kathedraal.

Ouderendag
Op vrijdag vindt er een speciale ouderendag plaats. Iedereen ouder dan 65 jaar krijgt op vrijdag­morgen tussen 10.00 tot 12.30 uur € 2,- korting op de toegangsprijs (normaal € 5,-) en een kopje koffie of thee. De hele dag zijn er rondleidingen en kan de bloemsier­kunst worden bewonderd.

Opening Haarlem Bloeit
Ook op vrijdag­avond (20 april) is een bezoek aan dit evenement de moeite waard. In de kathedraal zijn de bloemcreaties dan prachtig aangelicht. Extra bijzonder is de de opening van ‘Haarlem Bloeit’ met een heuse lichtshow met prachtige lichtprojecties op de kathedraal. Ook kunnen dan de torens worden beklommen en de invallende duisternis staat garant voor een prachtig uitzicht over de stad.

Bloemenboot
Tijdens het evenement vaart een prachtig versierde bloemenboot van Smidtje Canal Cruises van het Spaarne naar de aanlegsteiger van de Nieuwe Bavo.

Expositie Mari Andriessen
In het KathedraalMuseum is de nieuwe expositie over het leven en werk van beeldhouwer Mari Andriessen te bezichtigen en er is ruime gelegenheid om de andere hoogte­punten van de Nieuwe Bavo te bekijken, met speciale aandacht voor de recente kunstwerken van Jan Dibbets, Gijs Frieling en Marc Mulders.

Kinder­activiteiten
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er leuke kinder­activiteiten. Aan een grote tafel kunnen kinderen hun eigen ketting of armbandje van bloemen maken.

Het volledige programma staat op de speciale website.

info

nieuwebavo@gmail.com
www.denieuwebavobloeit.nl
facebook.com/denieuwebavobloeit

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl