Vandaag is maandag 25 juni  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 4 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd18:00 uur
eindtijd21:15 uur
 titelFranciscusdag Bisdom Breda
beschrijving

Met het thema ‘Verkondig het Evangelie, desnoods met woorden’ houdt het Sint Franciscuscentrum op woensdag 4 oktober 2017 van 18.00 tot 21.15 uur de tweede Sint Franciscusdag. Een gezamenlijke maaltijd, een inleiding door bisschop Liesen, verschillende sprekers en ruimte voor uitwisseling maken deel uit van het programma. De locatie is het gemeenschapscentrum van Chemin Neuf in Oosterhout. Iedereen die beroepsmatig of vrijwillig actief is in de Kerk is welkom.

Verkondig het evangelie
Het thema dit jaar is een bekend citaat van de heilige Franciscus van Assisi: ‘Verkondig het Evangelie, desnoods met woorden’. Mgr. Liesen spreekt veel over de noodzaak aan de mensen het geloof opnieuw voor te stellen. In zijn pastorale brief van april 2017 werkt hij dit verder uit. De woorden van de heilige Franciscus drukken de wijsheid van de Kerk uit dat de verkondiging in vele vormen kan gebeuren. De Goede boodschap bereikt mensen niet alleen door - zeg maar - preken en websiteberichten, maar bijvoorbeeld ook via daden van naastenliefde, volksdevoties, de schoonheid in de kunst en ontmoetingen tussen mensen.

Tijdens deze avond zullen verschillende sprekers ingaan op hoe nieuwe initiatieven vormen zijn van ‘verkondig, desnoods met woorden’.

Nieuwe evangelisatie
Onlangs verscheen het Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie. Dit boekje van 150 bladzijden bevat een selectie kerkelijke documenten over wat Evangelisatie precies betekent en hoe gelovigen de verkondiging van de Goede boodschap met enthousiasme kunnen oppakken. Door middel van het vormingsaanbod en de diaconale projecten wil het Sint Franciscuscentrum bijdragen aan de Nieuwe Evangelisatie.

In het kort
Wat: Sint Franciscusdag
Waar: Gemeenschapscentrum Chemin Neuf, Hoogstraat 80, Oosterhout
Wanneer: 4 oktober 2017 van 18.00 tot 21.15 uur (inclusief maaltijd)
Voor wie: Iedereen die actief is in het pastoraat
Aanmelden: website www.sintfranciscuscentrum.nl of opgave@sintfranciscuscentrum.nl
Kosten: vrijwillige bijdrage in de onkosten

info

opgave@sintfranciscuscentrum.nl
www.sintfranciscuscentrum.nl

organisatieBisdom Breda
locatieGemeenschapscentrum Chemin Neuf, Hoogstraat 80
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl