Vandaag is donderdag 21 juni  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 25 t/m zondag 27 augustus 2017    Evangelie van 2017-08-25
begintijd19:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelRetraite - Man en vrouw schiep Hij
beschrijving

In het weekend van 25 t/m 27 augustus 2017 rond de Willibrorduskerk te Wassenaar een retraite gehouden door Don Damir Stojić met als thema de Theologie van het Lichaam. Doelgroep is jongeren en jongvolwassenen. Voertaal is Engels.

Katholieke “bootcamp”
In de katholieke traditie nemen mensen een korte of langere periode van retraite om zich te bezinnen en om nieuwe inzichten te krijgen. Het is ook een weg om God beter te leren kennen en daarmee dichter bij jezelf en je naaste te komen. Je zou kunnen zeggen: een retraite is een soort katholieke bootcamp.

Deze zomer is er in Nederland een bijzondere retraite: Van 25 t/m 27 augustus 2017 komen jongeren en jong volwassenen uit verschillende parochies, bisdommen, steden en landen in Wassenaar (Sint Willibrordus kerk) bij elkaar om zich te bezinnen op het thema “Man en vrouw schiep Hij” (Gen. 1,27) en de Theologie van het Lichaam door H. paus Johannes Paulus II.

Het gaat hierbij om het nadenken over vele vragen met betrekking tot relatie tussen God en de mens: Wie we zijn als man en vrouw, de onderlinge relatie tussen man en vrouw zowel in het huwelijk als buiten het huwelijk, celibatair leven en leven in het huwelijk.

Dit gebeurt aan de hand van lezingen door een jonge priester, pater Damir Stojić. Pater Stojić  is geboren in Canada, maar hij is nu als studentenkapelaan werkzaam in Zagreb (Kroatië). Hij trekt de wereld rond en is al van Australië tot Amerika en in vele landen in Europa geweest om jongeren en jong volwassenen bezinning te geven over de Theologie van het Lichaam. In Zagreb zijn het ondertussen duizenden jongeren die komen luisteren en zich laten inspireren en vormen door deze jonge pater.

Pater Stojić neemt zijn eigen Engelstalige muziekband komen. Deze band timmert aan de weg door middel van concerten en het uitgeven van eigen cd’s. Het programma van de retraite bestaat naast de lezingen door pater uit het dagelijks vieren van de Eucharistie vieren, lofprijzing, Aanbidding (met Biecht mogelijkheid) en momenten van gezellig samen zijn (ontspanning, recreatie).

Een reactie van één van de deelnemers: “Als je echt wilt weten wat Gods bedoeling is met jouw leven, dan is dit je kans om daar helderheid in te krijgen. Aanmelden kan nog bij mij (e-mail: borisplavcic@hotmail.com of Whatsapp: 06 435 145 95). De kosten zijn op basis van een vrijwillige bijdrage. We zoeken ook nog gastgezinnen voor een groot aantal jongeren uit binnen- en buitenland. Ieder die onderdak wil bieden kan zich ook bij mij aanmelden.

Kapelaan Boris Plavčić (parochie H. Augustinus)

Programma

Vrijdag 25 augustus

18.30 uur - Registratie
19.00 uur - Opening
20.00 uur - Eucharistie
21.00 uur - Aanbidding

Zaterdag 26 augustus

10.00 uur - Eucharistie
11.00 uur - Sessie 1
13.00 uur - Lunchpauze
14.00 uur - Wandeling
16.00 uur - Sessie 2
17.45 uur - Avondeten
19.00 uur - Rozenkrans
19.30 uur - Aanbidding

Zondag 27 augustus

11.00 uur - Hoogmis
12.30 uur - Slotwoord met daaropvolgend samenzijn

Aanmelden
Voor diegene die op zaterdag de hele dag aanwezig willen zijn, zal er lunch en avondeten worden geserveerd. Meld je ajb daarvoor aan per e-mail, telefoon of Whasapp. De bijdrage hiervoor is geheel vrijwillig.

Bevestig registratie vóór 20 augustus via e-mail adm_willibrordus@outlook.com met de volgende informatie:

 • naam
 • mannelijk / vrouwelijk
 • leeftijd
 • Woonplaats en land
 • Mobiel telefoonnummer
  (vermeld of je reeds lid bent van de Whatsapp-groep)
 • Heb je een slaapplaats nodig?
  (vermeld dieetwensen en of je met een vriend komt zodat we kunnen proberen jullie tesamen in een gastgezin onder te brengen)
 • Wil je gebruikmaken van de lunch op zaterdag?
  (vermeld dieetwensen)
 • Wil je gebruikmaken van het diner op zaterdagavond
  (Chinees / € 5 p.p. / vermeld dieetwensen)
 • Wil je gebruikmaken van de lunch op zondag?
  (vermeld dieetwensen)

English
Information in English:
www.parochie-augustinus.nl/st-willibrordus/2017/07/international-summer-retreat-wassenaar-catholic-boot-camp/

info

(06) 435 145 95
borisplavcic@hotmail.com
www.parochie-augustinus.nl

locatieSt. Willibrorduskerk, Kerkstraat 77
plaatsWassenaar (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl