Vandaag is donderdag 21 juni  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 25 mei 2017    Evangelie van 2017-05-25
(Hemelvaartsdag / Sint Urbanus)
begintijd10:30 uur
 titelLustrum jongerengroep Impulz
beschrijving

Dit voorjaar bestaat katholieke jongerengroep Impulz vijf jaar. Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei staat de eucharistieviering, van 10.30 uur in de Paskerk in Doetinchem, in het teken van dit eerste lustrum. De band Jacobs Ladder verzorgt tijdens deze eucharistieviering de zang, aansluitend zijn er activiteiten voor jongeren en is er ruimte voor ontmoeting.

Het begon in 2012 toen de Maria en Laurentiusparochie meeging met de bisdombedevaart naar Lourdes en ongeveer 25 jongeren zich aansloten bij deze bedevaart. Deze reis vormde het begin van jongerengroep Impulz die, weliswaar in gewijzigde samenstelling, nog steeds bestaat. Sinds het startmoment zijn er heel wat activiteiten ondernomen door de jongerengroep. Er waren catecheses over thema’s als onder meer vertrouwen, advent en roeping en er waren diaconale activiteiten, zoals het bezoeken van ouderen met de advent en boerengolfen met vluchtelingen. Ook nam Impulz in 2015 opnieuw met 25 jongeren deel aan de bisdombedevaart naar Lourdes en waren er uitstapjes naar Kevelaer en Antwerpen. Laatste hoogtepunt was de deelname van 25 Achterhoekse jongeren aan de Wereldjongerendagen in Krakau.

De reizen vormen de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar. Tijdens deze reizen leren jongeren elkaar kennen en wordt er, anders dan thuis, een sfeer gecreëerd waar geloof bespreekbaar is. Zeker in de aanwezigheid van jongeren uit andere landen, zoals afgelopen jaar op de Wereldjongerendagen, lukt dat goed.

Opvallend is dat (ook kritische) jongeren openhartig deelnemen aan de groepsgesprekken. Het vertrouwen en het contact dat op reis wordt opgebouwd, vormt de basis voor verdere ontmoetingen in de parochie. Tijdens de bijeenkomsten wordt naar een balans gezocht tussen een kerkelijk inhoudelijk programma en ontspanning.

Graag nodigt Impulz jong en oud uit om het jubileum mee te vieren op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei om 10.30 uur tijdens de eucharistieviering in de Paskerk in Doetinchem. Aansluitend is er een aanvullend programma waarvoor jongeren van harte uitgenodigd zijn.

info

facebook.com/jongerengroepimpulz

locatiePaskerk, Prins Hendrikstraat 36
plaatsDoetinchem (Gelderland)
postcode70
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl