Vandaag is zaterdag 23 juni  

categorie categorie Reis
reis
wanneervrijdag 12 t/m zaterdag 13 mei 2017    Evangelie van 2017-05-12
(Sint Pancratius)
 titelPausbezoek aan Fatima
beschrijving

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2017 zal paus Franciscus een bezoek brengen aan Fatima bij gelegenheid van de 100ste verjaardag van de verschijningen van Maria aan de drie zienertjes Jacinta, Francisco en Lucia.

Op zaterdag 13 mei zal de paus Jacinta en Francisco Marto heilig verklaren.

Francisco overleed in 1919 aan de gevolgen van de Spaanse Griep. Zijn zusje Jacinta stierf het jaar daarop aan complicaties van dezelfde ziekte. Op 13 mei 2000 verklaarde Johannes Paulus II hen zalig tijdens zijn bezoek aan Fatima.

Voor Lucia dos Santos, die zuster werd en in 2005 op 97-jarige leeftijd overleed, loopt momenteel nog een zaligverklaringsproces. Dat werd in 2008 door paus Benedictus XVI officieel geopend en verwacht wordt dat haar zaligverklaring voor het einde van dit jaar zal plaatsvinden.

info
locatie
plaatsFatima (Portugal)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl