Vandaag is donderdag 21 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 19 t/m zondag 28 mei 2017    Evangelie van 2017-05-19
 titelBedevaart naar Heilig Land
beschrijving

Kerk in Nood organiseert een bedevaart naar het Heilig Land. Het is een unieke gelegenheid om de heilige plaatsen te bezoeken, en om het land te ervaren. U verblijft in kloosters, de reisactiviteiten zijn door de lokale bevolking opgezet én u ontmoet de levende stenen, de Christenen in het Heilig Land, en maakt zo kennis met de echte, vaak benarde, leefomstandigheden.

De ontmoetingen met zowel Christenen, Joden als Moslims geven u een inkijk in de moeizame weg naar vrede. Door uw bezoek aan het Heilig Land ontvangen de Christenen moed om hun christelijk geloof in het Heilig Land te blijven belijden en beleven.

REISPROGRAMMA:

Dag 1 (19 mei)

In de ochtend vertrek vanaf Schiphol naar Tel Aviv en in de vroege avond aankomst in Bethlehem. 

Dag 2 t/m 5 (20 t/m 23 mei)

In Bethlehem bezoeken aan de Geboortekerk, het Herdersveld, de kerk van de Melkgrot, de Bethlehem University en een wandeling door de straatjes van Bethlehem. Een ontmoeting met enkele families die hun inkomen verdienen met de productie van o.a. de olijfhouten artikelen, die Kerk in Nood verkoopt. Lezingen van Christelijke en Islamitische Palestijnen over de verhouding tussen de Christenen en Moslims in het Midden-Oosten.
Vanuit Bethlehem bezoeken aan Jeruzalem. Bezoek aan de kerk van Dominus Flevit met een wandeling naar de Tuin van Gethsemane, de Grieks-Orthodoxe kerk van het graf van Maria, de kerk van de Heilige Anna en de baden van Bethesda, de kerk van het Hanengekraai, de zaal van het Laatste Avondmaal en de kruisweg zal worden gebeden tijdens de tocht langs de Via Dolorosa met als afsluiting een bezoek aan de kerk van het Heilig Graf.
Ontmoetingen met ondermeer de Latijnse Patriarch van Jeruzalem, pater David Neuhaus SJ, die verantwoordelijk is voor de Hebreeuwssprekende Katholieken en Hana Bendcowsky van het Jerusalem Center for Jewish Christian Relations.

Dag 6 (24 mei)

Vanuit Bethlehem, via Bethanië (kerk van Lazarus) wordt de Dode Zee bezocht, met de mogelijkheid tot zwemmen. Daarna via Jericho (de berg van de verzoeking in de woestijn) en de Jordaan (doop van de Heer) op weg naar Nazareth. Overnachting in Nazareth. 

Dag 7 t/m 10 (25 t/m 28 mei)

 In en rond Nazareth bezoek aan de basiliek van Maria-Boodschap en omgeving. Bezoek aan de Berg Tabor, Cana en Tsipori.

Rond het Meer van Gallilea bezoek aan de kerk van het Primaatschap van Petrus, Tabga, Kafarnaum en de Berg van de Zaligsprekingen en een tocht rond het meer. Ontmoetingen zullen er zijn met mgr Marcuzzo, de bisschop van Nazareth en mgr Elias Chacour, emeritus-bisschop van Haifa, in de scholen van Ibillin.
Op 29 mei in de middag transfer van Nazareth naar Tel Aviv en terugvlucht naar Amsterdam alwaar we in de avond aankomen.

kerkinnood.nl/actueel/bedevaart

www.youtube.com/watch?v=bJ9iawQoEIM

Kosten: € 1.400,00 per persoon; € 2.500,00 per echtpaar

INCLUSIEF:

  •  Retourvlucht Amsterdam-Tel Aviv
  •  Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
  •  Overnachtingen in Casa Nova te Bethlehem en in het klooster Rosary Sisters te  Nazareth op basis van tweepersoonskamers. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.
  •  Alle vervoer ter plaatse per luxe touringcar.
  •  Nederlandstalige pastorale begeleiding (er gaat een Nederlandse priester mee)
  •  Dagelijks is er gelegenheid voor deelname aan de H.Mis
  •  Een Engelstalige gids voor de cultuurhistorische begeleiding
  •  Alle excursies zoals vermeld in het programma, inclusief entreegelden.
  •  Alle fooien.

info

(073) 613 08 20
kerkinnood.nl/actueel/bedevaart

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatie
plaatsIsraël
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl