Vandaag is maandag 18 juni  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 24 t/m zondag 26 maart 2017    Evangelie van 2017-03-24
begintijd16:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelMoederretraite III
beschrijving

In 2017 mogen we alweer voor het tiende jaar op rij een aantal moederretraites organiseren. Het leek ons daarom een goed idee om dit jaar voor het thema ‘Dankbaarheid’ te kiezen. Alle retraites zullen in de vastentijd plaatsvinden en je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen!

‘Van de tien genezen melaatsen, keerde er maar een terug naar Jezus om Hem te bedanken.’ Wat doen wij? Is ons bidden niet ook vaak meer een vraaggebed dan een dankgebed? Lukt het ons om ook dankbaar te zijn voor de minder fijne dingen die op ons pad komen of blijven we dan steken in onze eigen gevoelens? Jezus wacht op ons en wij mogen onze gevoelens van vreugde en verdriet met Hem delen. Alleen zo zal onze innerlijke vrede kunnen groeien. Deze levenshouding zal ons helpen in het dagelijkse leven en onze naasten mogelijk inspireren.

Tijdens de retraite zijn we te gast in het klooster van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. We hebben een eigen programma met diverse conferenties, maar sluiten ons regelmatig aan bij de gebedstijden van de zusters.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om deel te nemen aan een retraite met (nog) meer stille tijd. Dit weekend (10-12 maart), staat onder leiding van pastoor Wilmink en is alleen bedoeld voor moeders die al minimaal twee keer aan een moederretraite hebben deelgenomen.

Weekenden 2017

Geestelijke begeleiding

3 t/m 5 maart

Pastoor M. Hagen

10 t/m 12 maart

Pastoor R. Wilmink

24 t/m 26 maart

Rector N. Schnell

Alle retraites beginnen op vrijdagmiddag om 16.00 uur en eindigen op zondagmiddag rond 14.00 uur. De kosten voor het weekend bedragen € 75,00. De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan een moederretraite.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Mail dan naar: retraite@moederretraite.nl
Vergeet bij je aanmelding niet ook het weekend van je 2e en 3e keus te vermelden, in het geval dat het weekend van je voorkeur al vol zit.

Na opgave ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging, zodat je weet welk weekend je vrij mag houden! Kijk ook op www.moederretraite.nl voor meer achtergrondinformatie en foto’s!

info

retraite@moederretraite.nl
www.moederretraite.nl

locatieKlooster Missiezusters van het Kostbaar Bloed, Kloosterdreef 7
plaatsAarle-Rixtel (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl