Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 17 januari 2008    Evangelie van 2008-01-17
 titelHoe staat het met de oecumene?
beschrijvingDonderdag 17 januari van 19.30 tot 21.00 uur staat het Domcafé in het teken van de oecumene. Hoe staat het met de oecumene in Nederland? We vieren deze maand de honderdste verjaardag van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen. Het is dit jaar voor het eerst dat de gebedsweken van de Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie in dezelfde periode gehouden worden.

Ook vieren we dit jaar het 40-jarig bestaan van de Raad van Kerken in Nederland. Maar gaat het wel zo goed met de oecumene? Sommigen vrezen dat de benoeming van de nieuwe rooms-katholieke aartsbisschop van Utrecht de voortgang van oecumenische activiteiten kan belemmeren. In het Domcafé zullen kerkhistoricus prof dr Peter Nissen en kerkjurist prof dr Leo Koffeman hierover met elkaar in gesprek gaan. Na een statement van vijf minuten worden de sprekers ruim een half uur geïnterviewd door Liesbeth de Moor (Ikon). Daarna is er nog ruim gelegenheid voor het publiek om in gesprek te gaan met de spreker. Dit is het vierde van een serie gesprekken over actuele thema’s met een levensbeschouwelijk of religieus aspect dit seizoen. Iedere derde donderdag van de maand, van 19.30 tot 21.00 uur in het theehuis van de Domkerk. Het Domcafé is gratis toegankelijk.

infowww.domkerk.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl