Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf maandag 28 januari 2008    Evangelie van 2008-01-28
 titelBijbel, geloof en leven
beschrijvingCursus: Bijbel, geloof en leven: het Marcusevangelie narratief doorgronden

Er leeft een diep verlangen om bij elkaar op verhaal te kunnen komen en wegwijzers te vinden in de grote verhalen. Voor christenen of zoekende mensen is de Bijbel een levengevende inspiratiebron. Door geruime tijd op weg te gaan met deze verhalen, leer je de Bijbel kennen. De Blijde boodschap van liefde en trouw kan dan geleidelijk doordringen tot het diepst van jouw hart en een houvast zijn voor jouw leven.

Met een dynamische aanpak en op narratieve wijze - dat wil zeggen: evangelie benaderd als verhaal - verdiepen we ons in het Marcusevangelie. Deze methode vraagt dat je het evangelie actief en met betrokkenheid leest. Zo ga je het verhaal steeds beter begrijpen.

Je ontdekt de lijn van het verhaal en zijn context, het ruimere geheel waar het verhaal deel van uitmaakt. Je krijgt oog voor de symboliek, de relaties en interacties tussen personages, de groei en de spanningen. Zo beginnen de kostbare parels die overal in Bijbelverhalen verscholen liggen, te schitteren. Dat is een boeiend gebeuren omdat zo de wezenlijke boodschap oplicht en het evangelie je ook echt kan confronteren. Naarmate we het verhaal sterker laten spreken, worden we in ons eigen leven ook op een dieper niveau geappelleerd.

Je zal ervaren dat je samen met anderen stap voor stap de diepe rijkdom van het verhaal op het spoor komt. Als begeleider leer je om de activiteit bij de groep te leggen zodat ieder sterker betrokken wordt. Je schept ruimte zodat Gods Geest vrijer kan werken. Je zal ontdekken hoe je als begeleider van geloofsgesprekken een attente gids kan zijn.

Data: 28 januari, 11 en 25 februari, 10 en 17 maart, telkens op maandag van 19.30 tot 22.15 uur.

Doelgroep: voor begeleiders van geloofsgesprekken. Uiteraard is iedereen die het evangelie volgens Marcus beter wil leren kennen, welkom!

Plaats: Pastoraal Centrum-Seminarie, Tulpinstraat 75, 3500 Hasselt.

Begeleiding: Fons Cuypers en Cecile Rutten.

Kostprijs: 25 euro per deelnemer.
Inschrijving: vóór 25 januari bij CCV vzw, Tulpinstraat 75, 3500 Hasselt, telefoon 011/24 90 70, hasselt.secr@ccv.be

infoCentrum voor Christelijk Vormingswerk
Tulpinstraat 75
3500 Hasselt
011/24 90 70
hasselt.secr@ccv.be
locatiePCS, Tulpinstraat 75, 3500
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl