Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 17 januari 2008    Evangelie van 2008-01-17
 titelKlassieke en moderne deugden
beschrijvingAvond over voortreffelijk leven met klassieke en moderne deugden

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert samen met dagblad Trouw op donderdag 17 januari 2008:

Voortreffelijk leven. Over klassieke en moderne deugden

Locatie: de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2
Tijd: 20.00 - 22.00 uur.

Sprekers zijn Paul van Tongeren, Ronald van Raak, Marjan Slob en Henk van Houtum. Meer informatie op www.ru.nl/voortreffelijk

Paul van Tongeren, hoogleraar Wijsgerige Ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen, geeft een inleiding over deugdethiek en over klassieke en moderne deugden. Drie sprekers introduceren hun favoriete ‘moderne deugd’ en gaan daarover in gesprek met Paul van Tongeren:
Ronald van Raak, filosoof, historicus en Tweede Kamerlid voor de SP. Zijn ‘moderne deugd’ is: oprechtheid.
Marjan Slob, filosoof en publicist. Haar ‘moderne deugd’ is: ontvankelijkheid.
Henk van Houtum, associate professor Geopolitiek en Politieke Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn ‘moderne deugd’ is: rechtvaardigheid.

Peter Henk Steenhuis, journalist bij Trouw en Elianne Keulemans, studiesecretaris bij het Soeterbeeck Programma leiden de avond.

Youssouf K. de MoraalMarokkaan reageert op geheel eigen wijze op klassieke en moderne deugden.

info(024) 361 55 55
www.ru.nl/voortreffelijk
nfo@soeterbeeck.ru.nl
locatieRadbout Universiteit Nijmegen
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl