Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 23 februari 2008    Evangelie van 2008-02-23
 titelLezing Sjeik Bentounes
beschrijvingZaterdag 23 februari (10 u - 16.30 u) vindt in het kader van de interreligieuze dialoog, een lezing plaats van sjeik Khaled Bentounes in de Priorij Bethanië te Loppem. Hij is de actuele meester van de “Alâwiyya broederschap,” een mystieke congregatie die tienduizenden leden telt in de moslimwereld.

Hij zal de spiritualiteit van die broederschap en met name de vorming tot het gebed binnen deze traditie uiteenzetten. Het wordt een uitzonderlijke gelegenheid om iets van de religieuze wereld van de soefi’s van binnenuit te leren kennen.

Sjeik Khaled Bentounès (Algerije 1949) geldt als een man van vrede, verzoening en bezinning met een open oog voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. In zijn visie is de innerlijke Islam in staat om vrede te brengen en een nieuwe benadering te ontwikkelen voor de conflicten die er zijn gerezen tussen het Westen en de Moslimwereld.

Sjeik Bentounès spreekt in het Frans. Pater Benoit Standaert osb uit de St. Andriesabdij zal de Nederlandse vertaling verzorgen.

Richtprijs: volledige dag:

infoInschrijving: gastenzuster:
050/40.68.30
priorij.bethanie@monasteria.org
www.priorijbethanie.net
locatiePriorij van Bethanie
plaatsLoppem (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl