Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf donderdag 17 januari 2008    Evangelie van 2008-01-17
 titelAvonduur in klooster Ter Apel
beschrijvingIn vervolg op de succesvolle ’Avonduren’ die vorig jaar in Klooster Ter Apel werden georganiseerd, zal deze reeks vieringen van de naamdagen van bijzondere kruisherenheiligen in dit nieuwe jaar worden voortgezet.

Zo staat op donderdag 17 januari a.s. van 18.30 tot 21.00 uur Antonius Abt centraal. Deze heilige, die leefde van 251 tot 356, wordt beschouwd als de grondlegger van het huidige kloosterleven.

Avonduur is een arrangement dat is samengesteld rond de Iconen van beeldenmaker Theo Berends uit Emmen. Geïnspireerd door de sfeer in Klooster Ter Apel en de historie van de kruisheren, die het Klooster in 1465 hebben gesticht, creëerde hij in totaal tien images die hij in juni 2007 aan het Klooster schonk. Deze Iconen zijn Berends’ zeer persoonlijke visualisering van personen die op een bijzondere wijze worden vereerd door de kanunniken en broeders van de Orde van het Heilig Kruis.

Een verhalenverteller gaat tijdens Avonduur nader in op het leven van Antonius Abt. De kunstenaar vertelt over het ontstaansproces van zijn hedendaagse interpretatie. Er klinkt muziek en er zijn korte workshops waarin bepaalde aspecten van leven en werk van de kruisheren aan bod komen. In Kloostercafé ‘De Refter’ worden tijdens een proeverij passende drankjes en hapjes geserveerd.

In verband met de realisatie van het Project Revitalisering Kloosterbeleving is Klooster Ter Apel overigens in de maanden januari en februari voor individuele bezoekers gesloten. Arrangementen en evenementen vinden echter gewoon doorgang.

infoKlooster Ter Apel
(0599) 58 13 70
info@kloosterterapel.nl
www.kloosterteapel.nl
locatieKlooster Ter Apel / Galerie II
plaatsTer Apel (Groningen)
postcode95
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl