Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 13 januari 2008    Evangelie van 2008-01-13
 titel32e Devotionalia verzamelbeurs
beschrijvingOp zondag 13 januari 2008 wordt in de zalen van gemeenschapshuis ”De Landing” aan de Tarwelaan 109 in Eindhoven van 9.30 tot 15.30 uur de 32e internationale devotionalia-verzamelbeurs gehouden.

Hier worden veel zaken, die in gebruik waren in de bloeitijd van het rijke roomse leven, aangeboden en geruild. Deze beurs wordt georganiseerd door de Stichting Devotionalia, die ook al 26 jaar een periodiek op dit gebied laat verschijnen. De Stichting wil graag de mensen die deze religieuze artikelen verzamelen de gelegenheid bieden om op zo’n verzamelbeurs het ontbrekende aan te schaffen en/of te ruilen met andere verzamelaars.

Op deze beurs wordt ook de speciale editie van het boek Herinnering aan Het Rijke Roomse Leven te koop aangeboden. Deze speciale editie kwam tot stand ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Stichting Devotionalia in 2007.

Ongeveer 40 standhouders zullen op deze gespecialiseerde verzamelbeurs hun materiaal aanbieden. Dat kunnen heiligenbeelden uit gips, hout, brons of porselein zijn of rozenkransen en medailles.

Ook boeken met heiligenlevens en kerkboeken met mooie gravures zijn zeer in trek. Verder is er voor de liefhebber op het terrein van het verzamelen van santjes, kantjes en allerlei soorten bidprentjes altijd wel weer iets te vinden om de verzameling mee aan te vullen.

De entree is gratis.

infoA. v.d. Meer
(040) 255 61 09 of (06) 14 17 71 89
www.devotionalia.info
locatieDe Landing, Tarwelaan 109
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl