Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 19 april 2008    Evangelie van 2008-04-19
 titelPaus Pius X versus het modernisme
beschrijvingIn het voorjaar van 2008 biedt de CRK Nicolaasacademie het volgende programma:

Zaterdag 19 april: Paus Pius X versus het modernisme
Honderd jaar geleden verschenen de anti-modernistisch encyclieken van deze paus, maar werd het modernisme verslagen? Hoe werkte het door via het Tweede Vaticaans Concilie tot in onze tijd? Pater Peter van de Kerckhove uit Brussel is een gedreven geleerde, auteur en uitgever van een tijdschrift, voorstander van de Latijnse traditie.

Zaterdag 17 mei: De Eucharistische Vrouwe
Met deze voordracht over onder andere het Visioen van Don Bosco over de Eucharistie en Maria, besluit pater Herman Brouwer, assumptionist, de cyclus die hij voor onze Academie gaf over de Vrouwe van alle Volkeren.

De dag begint met een H. Mis om 9.30 uur. De lezing vangt vervolgens - na een koffiepauze - aan omstreeks 10.30 uur. Het geprogrammeerde gedeelte loopt om ca. 13.00 uur ten einde.

Er is gelegenheid tot biechten en de mogelijkheid tot aanschaf van religieuze lectuur en artikelen.

infowww.sint-nicolaas-academie.nl
Drs. R. Lemm, voorzitter, (020) 6657608
C.G.Y. Luttik, secretaris, (036) 5464570
locatieHet Mozeshuis, Waterlooplein 205
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl