Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Rooms Katholieke Jongerengroep
(RKJ)

Rooms Katholieke Jongerengroep

Regionale jongerengroep gelieerd aan de WKJ

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 26 mei 2008    Evangelie van 2008-05-26
 titelGebruiken en rituelen: de Mis verklaard
beschrijvingRKJ Delft organiseert op 26 mei een avond met als thema:

Gebruiken en rituelen: de Mis verklaard

Men zegt wel eens dat je soms eerst iets waardevols moet verliezen, om het daarna bij terugvondst pas op haar volle waarde te kunnen schatten. Zo lijkt het te gaan met de klassieke Romeinse Mis-liturgie, waarvan men dacht dat zij bijna totaal verdwenen was, maar die nu door steeds meer katholieken wordt herontdekt. In de haar overgeleverde liturgie bezit de kerk een rijkdom van onschatbare waarde. Over honderden jaren heeft zij de gemeenschappelijke cultuur van het avondland mee vorm gegeven.

Liefde veronderstelt kennis, want hoe kan men liefhebben wat men niet kent? Ook de Heilige Mis moet men eerst een klein beetje kennen om van haar te gaan houden. Wie begonnen is haar lief te hebben, wordt door deze liefde gevoed, om zich steeds meer te gaan inspannen voor een steeds dieper wordende begrip van de godsdienstige riten. Hoe beter men haar kent, des te gemakkelijker en vruchtbaarder kan men haar mee voltrekken.

Wil je mee eten? Laat dan even van je horen...

info(06) 28 70 51 82
www.rkjdelft.nl
organisatieRooms Katholieke Jongerengroep
locatieJozefzaal, naast Maria van Jesse kerk Burgwal 20
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl