Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Rooms Katholieke Jongerengroep
(RKJ)

Rooms Katholieke Jongerengroep

Regionale jongerengroep gelieerd aan de WKJ

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 7 april 2008    Evangelie van 2008-04-07
 titelRKJ Delft Priesterambt & religieus leven
beschrijvingRKJ Delft organiseert op 7 april een avond met als thema:

Priesterambt en religieus leven

“Als het sacrament van het priesterschap niet bestond, dan zouden wij Onze Heer niet hebben. Wie heeft Hem daar in het tabernakel geplaatst? De priester. Wie heeft uw ziel aangenomen bij uw binnentreden in het leven? De priester. Wie voedt haar met het Lichaam en Bloed van Christus en wie bereidt haar voor om voor God te verschijnen? De priester, altijd de priester. Wat een belangrijk persoon is de priester! God gehoorzaamt hem! Hij spreekt twee woorden en Onze Lieve Heer komt daarop uit de hemel neerdalen in een kleine hostie”.
H.Pastoor van Ars (1786-1859)

Het Priesterschap van Christus
Het priesterschap van Christus, zoals bewaard binnen de Katholieke Kerk, is een gewijd ambt, dat ontstaat door handoplegging en wijding door de bisschop van het diocees (bisdom). De priesterwijding drukt in de ziel een onuitwisbaar merkteken dat de gewijde persoon voorgoed van anderen onderscheidt. Het priesterschap is meer dan alleen een zending of een opdracht; het is een metamorfose van de ziel, die de gewijde persoon tot een fundamenteel ander mens maakt.

hmmm... boeiend, maar wat trekt nou iemand om op die manier 'fundamenteel anders mens' te willen zijn als priester of religieus? Kom dus maar door met dat verhaal!

info(06) 28 70 51 82
www.rkjdelft.nl
organisatieRooms Katholieke Jongerengroep
locatieJozefzaal, naast Maria van Jesse kerk Burgwal 20
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl