Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Rooms Katholieke Jongerengroep
(RKJ)

Rooms Katholieke Jongerengroep

Regionale jongerengroep gelieerd aan de WKJ

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 3 maart 2008    Evangelie van 2008-03-03
 titelRKJ Delft: Naastenliefde
beschrijvingRKJ Delft organiseert op 3 maart een avond met als thema:

Naastenliefde

Essentieel in de leer van Jezus Christus is dat men niet alleen zijn vrienden maar ook zijn vijanden moet liefhebben. Maar hoe kan dat? Als men een vijand liefheeft is die persoon dan nog wel een vijand?

Bedoelde Christus dat men géén vijanden doch alleen vrienden moet hebben? Dat lijkt bij nadere lezing van de Evangeliën niet zo te zijn. Christus leerde niet dat men geen vijanden moet hebben, maar dat men zijn vijanden moet liefhebben. Hij wilde kennelijk duidelijk maken dat het niet nodig is om iemand die men als een vijand beschouwt te haten. Naastenliefde betekent in feite dat men altijd zijn goede humeur bewaart, ook als men met vijandschap of tegenslag wordt geconfronteerd. Bij een goed humeur nemen de mogelijkheden in het leven toe. Een goed humeur verruimt het bewustzijn en geeft geestelijke vrijheid.

Veel meer dan doorgaans wordt beseft vormt de filosofie van Jezus Christus de basis van onze Westerse beschaving. De kracht van het Christendom is de overwinning op negatieve emoties als wrok en ressentiment. Deze emoties vertroebelen namelijk het denken. Om creatief en constructief te kunnen zijn is een hoog bewustzijnsniveau noodzakelijk, waarbij men in staat is voor alle aspecten van de op te lossen problemen aandacht op te brengen. Dr. Annie Besant schreef: “Wij moeten worden als het witte licht waarin alle kleuren aanwezig zijn, dat geen enkele wijzigt, omdat het geen enkele verwerpt, en in zichzelf het vermogen heeft elke te beantwoorden.”

Als je wilt mee eten, laat dat dan even horen svp...

info(06) 28 70 51 82
www.rkjdelft.nl
organisatieRooms Katholieke Jongerengroep
locatieJozefzaal, naast Maria van Jesse kerk Burgwal 20
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl