Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 13 januari 2008    Evangelie van 2008-01-13
 titelExpositie iconen Geelvinck Hinlopen Huis
beschrijvingMuseum Geelvinck Hinlopen Huis brengt met de expositie ”Symbolen van het Heilige Rusland” een periode van icoonschildering weer tot leven die tot nu toe in de kunstgeschiedenis onderbelicht is gebleven. De 19e eeuwse iconen zijn in bruikleen van het Museo delle Icone Russe in Toscane waar ze eind vorige eeuw verzameld werden door de Italiaanse journalist, schrijver en Ruslandkenner Francesco Bigazzi.

Deze tentoonstelling is eerder te zien geweest in New York (2003: The Gallery of the American Bible Society) en op Malta (2005).

Opening 13 januari (Oud-Russisch Nieuwjaar; inleiding Desirée Krikhaar).
Duur: 14 januari t/m 21 april 2008.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11.00 tot 17.00.
Géén verhoogde entreeprijs.

infowww.museumgeelvinck.nl
locatieMuseum Geelvinck Hinlopen Huis, Keizersgracht 633, 1017 DS
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl