Vandaag is vrijdag 18 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 17 december 2007    Evangelie van 2007-12-17
 titelTentoonstelling 'Maria met Kind'
beschrijvingVanaf zaterdag 15 december is de tentoonstelling Maria met Kind te zien in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden, dat gehuisvest is in de monumentale abdij Maria Refugie.

Centraal in deze kersttentoonstelling staat een recente aanwinst van het museum, een uitzonderlijk fraai gesneden ivoren Maria Immaculata van Matthias van Beveren uit ca. 1660. Dit topstuk zal worden vergezeld van voorstellingen van Maria en het Kindje Jezus, uit uiteenlopende tijden en gemaakt van diverse materialen: van de middeleeuwen tot heden, van iconen tot wassen beeldjes, van meesterwerken tot kloosterwerkstukken. Voorstellingen gemaakt door gerenommeerde hedendaagse kunstenaars als Mary Waters en Marc Mulders, maar ook van de hand van anonieme kloosterzusters.

info(0413) 263 431
www.museumvoorreligieuzekunst.nl
locatieMuseum voor Religieuze Kunst, Vorstenburg 1
plaatsUden (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl