Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 23 december 2007    Evangelie van 2007-12-23
 titelUniek kerstconcert
beschrijvingTijdens het Kerstconcert dat de Schola Cantorum van het Ward-Instituut op 23 december verzorgt in de Kapel in ’t Zand samen met het Dietsch Vocaal Ensemble, zullen gezangen klinken die misschien in geen eeuwen zijn uitgevoerd.

Deze gezangen zijn afkomstig uit een zangboek, dat ooit eigendom was van het redemptoristenklooster van Roermond dat verbonden is aan de Kapel in ’t Zand, Het betreft een uniek handschrift uit ongeveer 1600, dat bedoeld was voor de begijntjes van het Begijnhof in Amsterdam. Hoe dit koorboek ooit in Roermond terecht kwam, en of er in Roermond ooit uit gezongen is, blijft vooralsnog een raadsel. Tijdens het concert wordt het uiterst kostbare boek geëxposeerd. Het is nu in het bezit van de bibliotheek van de Radbouduniversiteit in Nijmegen, is gerestaureerd en is daar een van de topstukken.

Kapel in ’t Zand, 23 december 15.00 uur. De toegang bedraagt € 9,50. Kaarten zijn in de voorverkoop à € 8,50 verkrijgbaar tijdens kantooruren bij het Colamgebouw, Heinsbergerweg 2 en op winkeltijden bij Opticien Dumoulin, Hamstraat 46 te Roermond.

infowww.centrumdekapel.nl
locatieKapel in ’t Zand, Kapellerlaan
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl