Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 24 december 2007    Evangelie van 2007-12-24
 titelDaklozen vieren kerst in de kerk
beschrijvingDak- en thuislozen in Amsterdam kunnen zich dit jaar verheugen op een uitgebreid kerstbuffet en gratis kerstpakket van christelijk inloophuis De Tweede Mijl. In de middag van 24 december organiseert De Tweede Mijl een kerstviering voor hen in de Noorderkerk in de Jordaan. De viering staat uiteraard in het teken van de geboorte van Jezus Christus.

De Tweede Mijl is iedere week drie dagen geopend. Op die dagen komen gemiddeld bijna 200 dak- en thuislozen binnenlopen voor een kop koffie, warme hap of een luisterend oor. Op vrijdag krijgen de bezoekers van het inloophuis schone kleren, een knipbeurt en een douche of voetenbad. Ruim 100 vrijwilligers runnen de organisatie van het inloophuis. Hun missie is de bezoekers bekend te maken met de liefde van Jezus. Dit doen ze onder andere door met hen gesprekken te voeren en samen uit de Bijbel te lezen, te bidden en te zingen.

Ook kerstfeest Tot Heil des Volks

De Tweede Mijl is onderdeel van Stichting Tot Heil des Volks. In een ‘Jordanese’ traditie van meer dan 150 jaar viert Tot Heil des Volks zaterdag 15 december zelf ook in de Noorderkerk het kerstfeest. Otto de Bruijne vertelt daar het kerstverhaal en natuurlijk wordt er veel gezongen. Ook vertellen medewerkers van ‘het Heil’ over bijzondere gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. De avond begint om 19.00u en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Na afloop van de viering krijgen alle bezoekers traditiegetrouw een brood en een bijbel mee om door te geven. Al sinds 1855 is Tot Heil des Volks actief op het gebied van evangelisatie en hulpverlening.

infowww.totheildesvolks.nl
locatieNoorderkerk
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl