Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 24 april 2008    Evangelie van 2008-04-24
 titelSymposium “Tekens van Hoop”
beschrijvingOp 24 april 2008 organiseren Kerk en Israël van de Protestantse Kerk in Nederland en de Katholieke Raad voor Israël van de Rooms Katholieke Kerk in Nederland in samenwerking met het Overlegorgaan Joden en Christenen een symposium “Tekens van Hoop” bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de staat Israël.
Met dit symposium willen de organisatoren aandacht geven aan hoopgevende initiatieven gericht op vrede en een vreedzaam samenleven die in Israël en de Palestijnse Gebieden zijn ontstaan ondanks de druk van een voortdurende politieke onzekerheid.

’s Morgens zullen vooralsnog ds. B. Plaisier (scriba van de Generale Synode van de PKN), mgr. drs. A.H. van Luyn s.d.b. (voorzitter van de Begeleidings-commissie Jodendom van de Nederlandse Bisschoppenconferentie); een spreker van Joodse zijde is benaderd. ’s Middags krijgen diverse organisaties de gelegenheid zich te presenteren.

Het gaat dan om díe organisaties die zich op een positieve - vaak kleinschalige - manier inzetten voor een vreedzaam samenleven in Israël en de Palestijnse Gebieden, gebaseerd op vrede en gerechtigheid.

Deze organisaties presenteren zich op een markt met informatie en vertellen in de workshops waarom zij juist nu een teken van hoop zijn voor leven en samenleven in Israël en de Palestijnse Gebieden. (RKNieuws.net)

Locatie (voorlopig): Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a te Utrecht.

info(030) 880 15 15
www.kri-web.nl
www.pkn.nl/kerk&israel
locatieProtestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl