Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 december 2007    Evangelie van 2007-12-21
 titelOrgelweekend Friesland
beschrijvingHet weekend van 21-23 december staat in het teken van de verschillende orgels in Noordoost-Friesland. Zaterdag is er een orgelexcursie langs de kerken van Rinsumageest, Paesens-Moddergat, Anjum en Morra. Zondag is er een concert op het orgel van Paesens-Moddergat.

Het weekend staat onder leiding van Tymen Jan Bronda. Hij is cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Gemeente en de Evangelische Broedergemeente te Groningen.

De excursie op zaterdag begint om 10.30 uur. Over iedere kerk en orgel zal een korte inleiding gehouden worden, waarna Bronda de orgels bespeelt. Het is mogelijk een kijkje te nemen achter het orgel en vragen te stellen over het instrument. Deelname kost 40 euro, inclusief koffie, thee en een lunch met soep en broodjes. `s Avonds is er voor organisten gelegenheid het orgel van Paesens te bespelen.

Zondagmiddag 12.30 uur is er een concert op het pas gerestaureerde Gilmann-orgel uit 1753 van Paesens-Moddergat. Bronda zal dan kerstmuziek spelen uit de tijd dat het orgel werd gebouwd. Na het concert is er gelegenheid iets te drinken in het hervormde kerklokaal. De entree voor dit concert bedraagt 5 euro.

De excursie en het concert kunnen ook als weekend-arrangement worden meegemaakt van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. Overnachtingen en maaltijden zijn in het authentieke centrum van de vissersdorpjes.

Voor de excursie en het weekend-arrangement is reserveren noodzakelijk. Dit kan via www.vomhimmelhoch.nl , per mail naar harmjanwilbrink@home.nl of per telefoon (06) 46 63 39 89. U vindt op de website meer informatie over het programma en over de orgels.

infowww.vomhimmelhoch.nl
locatie
plaatsNoord-Oost Friesland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl