Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 11 december 2007    Evangelie van 2007-12-11
 titelServatiusacademie
beschrijvingOp dinsdagavond 11 december organiseert de Servatiusacademie in de Megaronzaal van het seminarie te Rolduc een bijeenkomst. Ir. Joris A.M. van Voorst tot Voorst zal een lezing verzorgen met als titel “De Kerk in Nood. Waar God Huilt”.

Wij realiseren ons niet dagelijks dat mensen die zich tot God en zijn Kerk bekennen, het op zeer veel plaatsen buiten ons landje moeilijk hebben en op zijn zachtst gezegd niet vrij zijn. Wie kan ons daar beter over vertellen dan de spreker, de huidige directeur van ‘Kerk in Nood’ in Nederland. De heer van Voorst tot Voorst, gehuwd en vader van 5 kinderen, is nu zo’n twee jaar werkzaam in deze functie als opvolger van de aan velen van u bekende dr. C. Orban, die wij in het verleden ook eens als spreker mochten beluisteren. Kerk in Nood/Oostpriesterhulp (KIN/OPH) is een organisatie die via een wereldwijd netwerk van plaatselijke kerken hulp en bijstand biedt aan de meest afgelegen gebieden van de wereld, en in de moeilijkste omstandigheden. De organisatie werd in 1947 gesticht door de Nederlander Werenfried van Straaten, norbertijn van de abdij van Tongerlo.

Zoals gebruikelijk zal de lezing tegen 20.30 uur beginnen, om 19.30 uur voorafgegaan door een H. Mis in de bovenkapel van het seminarie.

infoSecr. Servatiusacademie
Groene Boord 11 A
6411 GE HEERLEN
(045) 521 78 73
j.vonhogen@home.nl
locatieSeminarie Rolduc
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl