Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 23 december 2007    Evangelie van 2007-12-23
 titelKerstconcert Dietsch Vocaal Ensemble
beschrijvingSamen met de Schola Cantorum van het Wardinstituut o.l.v. Louis Krekelberg geeft het Dietsch Vocaal Ensemble op 22 en 23 december een Advents-Kerstconcert in Geldrop en Roermond.

Op het programma staan gregoriaanse en meerstemmige 16e eeuwse gezangen uit de advent en de kersttijd.

Ook vindt er een eerste uitvoering plaats van een aantal gezangen uit een oud Roermonds handschrift, gerestitueerd door Louis Krekelberg.
In Geldrop wordt het concert gegeven in de Maria en Brigidakerk, pastoor van Hooffstraat 1, Zesgehuchten, aanvang 20.00 uur en in Roermond in de Kapel in ’t Zand, Kapellerlaan, Roermond, aanvang 15.00 uur.

Het programma kent een viertal delen: advent met een aantal versies van het adventsgezang bij uitstek, Rorate caeli; de onbevlekte maagd Maria, zij wordt bezongen in een aantal lofgezangen en als laatste deel de geboorte van Christus, Puer natus est nobis.

Het derde deel van het concert staat in het teken van een eerste uitvoering van de transscriptie van een aantal liederen uit een 16e eeuws handschrift.

infoJoep Vermeulen
vermeulenjoep@hotmail.com
locatieKapel in ’t Zand, Kapellerlaan
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl