Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 15 t/m zondag 16 december 2007    Evangelie van 2007-12-15
 titelDeësis iconen en tentoonstelling
beschrijvingIn het weekend van 15 en 16 december worden drie grote iconen in de H. Margarita Mariakerk te Tilburg in gebruik genomen. Dit gebeuren wordt omkleed met verschillende activiteiten. Iconenschilder Geert Hüsstege is er ook deze keer in geslaagd om op uitmuntende wijze de Russische iconenschilderkunst te plaatsen in een westerse setting. Het karakter van het mooie kerkgebouw wordt er smaakvol door versterkt.

In de parochie van de H. Margarita Maria Alacoque te Tilburg wordt in het weekend van 15 en 16 december een uitgebreide iconenexpositie gehouden. De tentoonstelling is rijk gevarieerd, met antieke en nieuwe iconen van miniaturen tot de levensgrote kerkiconen. In totaal omvat de expositie meer dan 100 iconen. Het is een ware belevenis, een prachtige verzameling iconen vanaf de 16e eeuw is speciaal voor deze expositie bijeengebracht. Er zijn tal van Moeder Gods-iconen, feestdagen en heiligeniconen te zien.

Zondagmiddag verzorgt drs. Geert van Dartel een lezing over de betekenis van iconen voor het Westen. Hij is aanwezig namens de katholieke vereniging voor oecumene “Athanasius en Willibrordus”. De lezing begint om 12.30 uur in de kerk. Er is gelegenheid tot aankoop van de aanwezige iconen.

Openingstijden: zaterdag 15 december 2007 van 11.00-17.00 uur en zondag 16 december van 12.15-17.00 uur.

info(013) 468 30 93
www.iconen.nl .
locatieRingbaan West 302
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl