Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 7 maart 2008    Evangelie van 2008-03-07
 titelEredienstvaardig-lezing 2008
beschrijvingVrijdag 7 maart 2008 om 14.00 uur vindt in de Bergkerk te Amersfoort de lezing 'Liturgie, weerbarstig en bevrijdend' plaats door Marjoleine de Vos. Co-referaten door Nynke Dijkstra en Mattijs Ploeger

In deze lezing zal Marjoleine de Vos als geïnteresseerde maar ongebonden kerkganger ingaan op de kracht en de moeilijkheden van de liturgie. Wat moeten we willen: vernieuwen, directer aanspreken, meer ‘van deze tijd’ zijn? Of volhouden dat in de traditie een waarde gelegen is die je zou verliezen bij verandering? Het adagium: ‘vernieuwend naar de inhoud, behoudend naar de vorm’ klinkt aantrekkelijk, maar is niet altijd zo goed mogelijk. Vorm en inhoud maakt men niet makkelijk los. Men moet vaststellen wat men eigenlijk wil behouden: de schoonheid, de boodschap, de theologie of de liturgische ervaring? Of alles tegelijk? Maar hoe dan te vernieuwen?

Marjoleine de Vos is dichter en redacteur van NRC Handelsblad. Zij schrijft regelmatig over literatuur,rituelen en levensbeschouwing. Recent hertaalde zij het Ordinarium voor de Kloosterkerk in Den Haag.
Nynke Dijkstra-Algra is gemeenteadviseur bij het Dienstencentrum van de Protestantse Kerk, schreef enkele praktisch-theologische boeken en draagt de evangelisch/charismatische beweging een warm hart toe.
Mattijs Ploeger is oud-katholiek pastoor in Egmond aan Zee en redacteur van Eredienstvaardig. De katholieke liturgie is hem zeer dierbaar.

infowww.eredienstvaardig.nl
locatieBergkerk
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl