Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 december 2007    Evangelie van 2007-12-01
 titelStudiedag bisdom Roermond
beschrijvingOp de eerste zondag van de Advent start in het bisdom Roermond het nieuwe pastoraal themajaar. In aanloop naar het jubileumjaar 2009, wanneer het bisdom Roermond 450 jaar bestaat, worden in de voorafgaande jaren de zeven sacramenten belicht. Komend jaar wordt daarom het Jaar van het Wijdingssacrament. De diverse bisdomactiviteiten besteden aandacht aan dit thema. Zo ook de studiedag die op zaterdag 1 december wordt gehouden.

De samenwerking tussen priesters, diakens, gevormde leken en parochianen in de veranderende pastorale verhoudingen. Dát is het concrete thema van deze studiedag. Vanuit een bezinning op het wezen van het gewijde ambt wordt gezocht naar een samenwerkingsmodel in de parochies dat alle betrokkenen verbindt, en de eigenheid van het ambt en de verschillende functies in de pastoraal respecteert. De dag vindt plaats in de bisdomgebouwen te Roermond en wordt geleid door drs. J. te Velde, vicaris van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

De dag begint om 10.15 uur en eindigt rond 15.30 uur. Deelname bedraagt € 10,- (inclusief lunch).

info g.lux@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieBisdom Roermond, Paredisstraat 10
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl